Biden tuomitsi aasialais-amerikkalaisiin kohdistuneet väkivaltaisuudet – "Hiljaisuus on osallisuutta emmekä voi olla osallisia"

Yhdysvaltojen presidentti Joe Biden tuomitsi perjantaina paikallista aikaa Georgian osavaltion pääkaupungissa Atlantassa pitämässään puheessa maan aasialais-amerikkalaisiin yhteisöihin kohdistuneen väkivallan.

Atlantan alueella tapahtui aiemmin tällä viikolla ampumisia hierontasalongeissa, joissa kuoli kahdeksan ihmistä. Heistä kuusi oli aasialaistaustaisia.

Ennen puhettaan Joe Biden ja varapresidentti Kamala Harris tapasivat Georgian aasialais-amerikkalaisen yhteisön johtajia.

Biden piti puheensa Emory-yliopistolla, ja hän kehotti amerikkalaisia taistelemaan muukalaisvihan nousua vastaan. Hän sanoi kertoneensa yhteisöiden johtajille, että vihaa ja väkivaltaisuutta seuraa usein hiljaisuus Yhdysvalloissa.

–  Tämän täytyy muuttua, koska hiljaisuus on osallisuutta emmekä voi olla osallisia, Biden sanoi.

–  Meidän täytyy puhua ja meidän täytyy toimia, Biden lisäsi.

Bidenilta piikkejä Trumpin suuntaan

Biden arvosteli puheessaan myös edeltäjäänsä Donald Trumpia mainitsematta tätä nimeltä.

–  Amerikkalaiset oppivat uudelleen, minkä olemme aina tienneet: Sanoilla on merkitystä. Se on koronavirus, piste, Biden painotti.

Trump käytti usein puheissaan viime vuonna koronaviruksesta termiä "Kiina-virus".

Biden huomautti, että väkivaltaisuudet aasialais-amerikkalaisia ja Tyynenmeren saarilta saapuneita kohtaan ovat kasvaneet merkittävästi. Saman asian on nostanut esiin myös kansalaisjärjestö Stop AAPI hate. Järjestö julkisti vain tunteja ennen Atlantan ampumisia raporttinsa aasialais-amerikkalaisiin kohdistuneista syrjintä- ja viharikosten kasvusta.

Bidenin vierailu Atlantaan oli alkujaan suunniteltu osaksi hänen kampanjaansa koronavirusta vastaan. Presidentti tutustui Atlantassa Yhdysvaltain tautikeskus CDC:n pääkonttoriin. Hän muistutti CDC:ssä pitämässään puheessaan, että tiede on taas arvossaan.

Presidentti Biden kompasteli kolmesti Air Force One -koneensa portaissa 0:15
Presidentti Biden kompasteli kolmesti Air Force One -koneensa portaissa.

Lue myös:

    Uusimmat