Katso videolta, kuinka Biden kommentoi Trumpin presidenttiehdokkuutta ja omia suunnitelmiaan

Biden Trumpin ehdokkuudesta: "Jos hän on ehdolla, minun täytyy olla ehdolla" 0:15
Katso videolta, kuinka Biden kommentoi presidentinvaaleja!

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden ei ole varma, pyrkisikö hän jatkokaudelle Yhdysvaltain presidentiksi, jos ex-presidentti Donald Trump ei pyrkisi ehdolle vuoden 2024 vaaleissa. 

Bidenin kommentista kertoo uutistoimisto Reuters.

– Jos Trump ei olisi kisassa mukana, en tiedä olisinko minä kisassa mukana, demokraattipuoluetta edustava Biden sanoi varainhankintatilaisuudessa.

– Emme voi antaa hänen voittaa, Biden lisäsi.

Bidenin suosio on kannatuskyselyissä ollut heikolla tasolla. Tiistaina julkaistussa kyselyssä 40 prosenttia sanoi olevansa tyytyväisiä Bidenin työhön.

New York Times ja Siena College puolestaan julkaisivat marraskuussa mielipidemittauksen, joka sai kulmakarvat nousemaan Yhdysvalloissa ja myös ulkomailla.

Sen mukaan edellinen presidentti ja republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Trump on suositumpi kuin istuva presidentti Biden viidessä kuudesta keskeisestä presidentinvaalien vaa'ankieliosavaltiosta. 

Biden voitti 2020 vaaleissa kaikki nämä kuusi osavaltiota, ja kolmen tai neljän niistä kääntäminen riittäisi Trumpille vaalivoittoon.

Jos kyselyn tulos toteutuisi sellaisenaan 2024, Trump palaisi presidentiksi.

Kyselylle antaa painoarvoa se, että Siena Collegen tutkimusinstituutin (SCRI) ja New York Timesin yhdessä tekemät mielipidemittaukset ovat viime aikoina olleet Yhdysvaltain täsmällisimpiä gallupeja.

Lue myös:

    Uusimmat