Mainos

Biaudet: Seksuaalisen väkivallan uhrien vahingonkorvausta ei saa tulkita ansiotuloksi – "Sillä ei saa korvata tukea, joka on tarkoitettu vuokraan ja ruokaan"

Kansanedustaja Eva Biaudet (rkp.) vaatii eduskunnalle esittämässä kirjallisessa kysymyksessä, ettei seksuaalisen väkivallan uhrille maksettavaa vahingonkorvausta saisi tulkita ansiotuloksi.

– Se johtaa siihen, että ne vaikuttavat sosiaalisiin etuihin kuten esimerkiksi toimeentulotukeen, asiaa suurena epäkohtana pitävä Biaudet kertoo tiedotteessaan.

– Ei ole tarkoitus, eikä se ole tarkoituksenmukaistakaan, että vahingonkorvaukset korvaavat sosiaalituen, joka on tarkoitettu vuokraan ja ruokaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Biaudet muistuttaa, että uhrille maksettavaksi määrätty vahingonkorvaus on tarkoitettu nimenomaan korvaukseksi haitasta. Hänen mukaansa tällä hetkellä voi kuitenkin käydä niin, että Kela tulkitsee rikostuomion vahingonkorvauksen seksuaalisen väkivallan uhreille ansiotulona.

– Korvaukset maksetaan kivusta, särystä ja henkisestä kärsimyksestä ja rahat ovat tarkoitettu kattamaan muun muassa terapiakuluja.

Biaudet toivoo hartaasti, että hallitus tarttuu hänen kysymykseensä uhrien oikeudenmukaisemman kohtelun takia.

Seksuaalinen ahdistelu ja väkivalta ovat nousseet keskusteluaiheeksi etenkin viime vuonna räjähdysmäiseen suosioon nousseen #metoo-kampanjan takia. Biaudet'n mielestä suhtautuminen ja tuki uhreille on parantunut, mutta Suomessa on vieläkin epäkohtia ja parantamisen varaa.

 

1:59

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.