Mainos

Biaudet: Laittomat maahanmuuttajat laillisiksi

Ihmiskauppavaltuutetun mielestä erityisesti lapsia tulisi suojella ihmiskaupan uhreiksi joutumiselta.

Etyjin ihmiskauppavaltuutettu Eva Biaudet katsoo, että EU-maiden täytyy ajan oloon laillistaa unionin alueella pitkään asuneet laittomat maahanmuuttajat.

Biaudet'n mielestä EU:lla ei pitkällä aikavälillä ole muuta vaihtoehtoa kuin laillistaa ne miljoonat laittomat maahanmuuttajat jotka ovat asuneet unionissa vuosia.

-Ihmiset, joilla ei ole oikeutta tehdä töitä, joutuvat helposti riistetyiksi. Kymmenestä kahteenkymmeneen prosenttiin laittomista maahanmuuttajista elävät orjuudenkaltaisissa oloissa ilman oikeutta terveydenhoitoon tai opetukseen, Biaudet muistuttaa.

Vain jos nämä ihmiset saavat elättää itsensä laillisesti voivat he kotoutua yhteiskuntaan ja uskaltavat hakea apua jos he joutuvat uhatuksi tai väkivallan uhreiksi, Biaudet painottaa.

Suomessakin ihmiskauppaa

Suomessa on poliisin epävirallisten arvioiden mukaan parisataa ihmiskaupan uhria. Eva Biaudetin mukaan läpikulkevien uhrien määrä on moninkertainen.

Jotta ihmiskaupan uhrimäärää saataisiin vähennetyksi, pitäisi orpoja maahanmuuttajalapsia suojella paremmin, Biaudet sanoo. Heitä katoaa vuosittain Euroopassa satoja ja he ovat erityisessä vaarassa joutua näiden nykyajan orjakauppiaiden uhreiksi.

Toistaiseksi suomalainen tuomioistuinjärjestelmä on langettanut vain yhden ihmiskauppatuomion. Biaudet'n mukaan vaikuttaa siltä, että poliisi määrittelee ihmiskaupan laajemmin kuin tuomioistuimet ja laskee käytännössä myös törkeän parituksen ja orjuudenkaltaiset työsuhteet.

Biaudet'n mielestä olisi tärkeää, että tuomioistuimet katsovat ankarasti ihmisten orjuuttamista ja arvotonta kohtelua. Hänen mielestään valvontaa olisi syytä parantaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.