Bernie Ecclestone odotti Lewis Hamiltonilta huomattavaa elettä Michael Schumacherin suuntaan – yllättyi brittikuskin ratkaisusta

Entinen F1-moguli Bernie Ecclestone yllättyi, kun Lewis Hamilton päätti jatkaa uraansa seitsemännen maailmanmestaruutensa jälkeen. Hän olisi odottanut, ettei brittikuski jahtaisi mestaruuksissa nousua Michael Schumacherin ohi.

Hamilton saavutti viime kaudella uransa seitsemännen F1-maailmanmestaruuden ja nousi mestaruuksien määrässä tasoihin kärkipaikalle Michael Schumacherin kanssa. Hamiltonin ja Mercedeksen neuvottelut venyivät sen jälkeen, mutta he saivat lopulta helmikuussa sorvattua tätä kautta koskevan jatkosopimuksen.

Ura jatkuu vielä pidemmälle, sillä kesällä Hamilton ja Mercedes puolestaan solmivat jatkosta vuoden 2023 loppuun.

Ecclestone olisi kuitenkin odottanut, että Hamiltonin ura olisi päättynyt seitsemännen maailmanmestaruuden jälkeen.

– Itse asiassa olin yllättynyt, että Lewis ei sanonut vuoden alussa, että "minä astun sivuun, en halua voittaa enempää kisoja tai maailmanmestaruuksia kuin Michael", Ecclestone lausui RTL:lle.

Hamilton oli ohittanut Schumacherin osakilpailuvoitoissa jo viime vuoden lokakuussa, kun hän saavutti Portugalissa F1-uransa 92. GP-voiton.

Ecclestone ei kuitenkaan ajattele, että Hamiltonin saavutukset heikentäisivät Schumacherin asemaa. Ecclestone ei näe, että kahdeksaskaan mestaruus nostaisi Hamiltonin asemaa saksalaislegendan yläpuolelle. 

– Ei lainkaan.

"Taistelu, jollaista olemme odottaneet"

Uran kahdeksas mestaruus on tänä vuonna tiukassa. Red Bullin Max Verstappen johtaa Hamiltonia MM-sarjassa kahdeksalla pisteellä, kun jäljellä on kaksi osakilpailua.

– Tämä on taistelu, jollaista olemme odottaneet seitsemästä kahdeksaan vuotta, viimein jälleen kilpailua, Ecclestone tokaisi.

– Tämä on, mitä ihmiset haluavat, kun he katsovat formula ykkösiä tai mitä tahansa urheilua. He haluavat kilpailua.

Ecclestonen aika-arvion "seitsemästä kahdeksaan vuotta" voi tosin sikäli kyseenalaistaa, että viisi vuotta sitten 2016 Hamilton kävi Mercedeksellä Nico Rosbergia vastaan todella tiukan mestaruustaiston, joka päättyi Rosbergin eduksi. Hamilton on voittanut sen jälkeen toistaiseksi jokaisen mestaruuden.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja