Lewis Hamilton lateli melko paksua tekstiä – Max Verstappen iski välittömästi takaisin

Max Verstappen leimasi Lewis Hamiltonin huonomuistiseksi, kun Mercedeksen brittikuski valitti Red Bullin ylivallasta F1-sarjassa.

Hollantilainen Verstappen on etenemässä vastustamattomasti kolmanteen peräkkäiseen MM-titteliinsä ja Red Bull on ylivoimaisessa johdossa valmistajien pisteissä, kun F1-kauden 22 kisasta on ajettu kahdeksan. 

Dominointi hiertää Hamiltonia, joka johdatti Mercedeksen kahdeksaan peräkkäiseen tallimestaruuteen vuosina 2014-2021. Britti on varma, että Red Bull on siirtänyt fokuksensa kehitystyössä jo vuoden 2024 autoon.  

– Uskon, että saamme Red Bullin kiinni kauden loppupuolella, mutta se johtunee siitä, että he keskittyvät jo ensi vuoden autoon. Heidän ei tarvitse tehdä enää mitään muutoksia tähän autoon, sillä he ovat niin paljon muita edellä, Hamilton kommentoi Sky Sportsille.  

– Mielestäni (Kansainvälisen autoliiton) FIA:n tulisi ehkä asettaa aikaraja sille, milloin seuraavan vuoden auton kehitystyön saisi aloittaa. Sanotaan vaikka 1. elokuuta. Näin kukaan ei saisi etua seuraavaa kautta ajatellen, sillä se ärsyttää. 

Hamiltonin mukaan Mercedeksellä ei ollut valtavuosinaan koskaan näin kiire vaihtaa fokusta seuraavaan kauteen. 

– Tämän pitää muuttua, sillä kun näin annetaan tapahtua, syntyy pitkiä dominointijaksoja. 

Juttu jatkuu videon alla. 

Aussielämä on muuttanut Valtteri Bottasta: "Erilaista, kuin mihin olen aikaisemmin tottunut" 0:56
Valtteri Bottas MTV Urheilun haastattelussa viime huhtikuussa: Aussielämä on muuttanut F1-tähteä – "Erilaista, kuin mihin olen aikaisemmin tottunut."

Verstappenilta tiedusteltiin vastausta Hamiltonin näkemyksiin Itävallan GP:n mediapäivänä torstaina.

– Onhan elämäkin epäreilua. Kyse ei ole vain F1-sarjasta. Moni asia elämässä on epäreilu, joten meidän pitää vain tulla toimeen sen kanssa, Red Bull -tähti näpäytti. 

– Emme tainneet puhua tästä aiheesta, kun hän voitti MM-titteleitä? En siis usko, että pitäisi puhua nytkään. 

Red Bull on voittanut kauden kaikki kahdeksan kilpailua. Verstappen porskuttaa neljän GP:n voittoputkessa viikonloppuna ajettavan Itävallan kisan alla. 

Lue myös:

    Uusimmat