Bernhardinkoiran voimat loppuivat kesken vuoristolenkin – pelastuspartio riensi nolostuneen jättihauvan apuun

55-kiloinen jättihauva pelastettiin vuorelta 1:27
55-kiloinen jättihauva pelastettiin vuorelta

55-kiloinen Daisy-koira uupui kesken lenkin, ja se piti kantaa paareilla alas vuorelta.

Pelastustiimi ryntäsi apuun, kun Daisyn voimat loppuivat kesken lenkin. Brittiauttajat saivat kuitenkin todella urakoida asiakkaansa eteen, sillä Daisy on yli 50-kiloinen bernhardinkoira, kertoo Fox News.

Ei suostunut paareille helposti

Järjestön mukaan jäsenistö "ei miettinyt kahdesti" saatuaan tiedon Daisyn hädästä. Koira oli ollut lenkillä vuorilla, mutta ei jaksanutkaan palata rinnettä alas. Se vaikutti kokevan kipua takajaloissaan ja kieltäytyi liikkumasta.

– Koska jäsenillämme on omia, hemmoteltuja lemmikkikoiria kotona ja lisäksi meillä on rakas etsijäkoira Jess, ymmärrämme sekä eläimen tunteman että sen omistajan kokeman stressin, Wasdalen vuoripelastustiimi kirjoitti Facebookissa.

Omistaja tarjoili Daisylle vettä sillä aikaa, kun pelastusjärjestö matkasi sen luo paarien kanssa.

– Joudimme kokeilemaan pariakin erilaista taktiikkaa ennen kuin sekä Daisy että paarien kantajat olivat tyytyväisiä, ja saatoimme edetä rinnettä alas, järjestö kuvailee.

– Pian tuli selväksi, että yhteistyö Daisyn kanssa oli elintärkeää, jos aioimme edistyä. Daisy varmisti, että tiedämme, että mikäli se ei halunnut tehdä jotakin, se todella ei tekisi sitä.

Video Daisyn pelastuksesta:

Järjestön puhemies kertoi BBC:lle, että vaikka koiria on pelastettu aiemminkin, bernhardinkoiraa ei koskaan. 

Daisy selvisi koettelemuksesta

Daisy painaa 55 kiloa. Se lahjottiin paareille herkuilla. Järjestön mukaan koiran kantaminen rinnettä alas ei alun yrityksen ja erehdyksen jälkeen eronnut suuresti ihmisen pelastamisesta.

Pelastustiimin mukaan Daisy on päässyt kotiin, missä se tosin "kuorsasi hieman tavanomaista kovempaa" seikkailunsa jälkeen.

– Se ilmeisesti kokee hieman syyllisyyttä ja on vähän nolostunut siitä, että rikkoi mielikuvan bernhardinkoirista hyppimässä ympäri Alppien lumia brandytynnyrit kaulallaan, järjestö vitsaili.

Pelastustiimi kiitteli julkaisussaan pelastuksessa saamaansa apua.

– Ja lopuksi massiivinen 55 kilon kiitos Daisy-bernhardinkoiralle, joka käyttäytyi niin hyvin pelastuksen läpi. 

"Upeaa toimintaa"

Netissä pelastajien toimintaa kiitellään.

– Upeaa toimintaa kaikilta osallisilta. Ehkä Daisyn omistaja oli haukannut liian suuren palan tuollaisella kävelyllä. Onneksi koira on ok, Anne Arnold kiittelee Facebookissa.

– Ihailen kaikkia [pelastustöihin] osallistuneita suuresti,Roger Ratcliffe sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat