Bensapumppu hakkeroitiin antamaan polttoainetta ilmaiseksi – sulkeminen onnistui vasta hätäkatkaisimesta

Hakkerit onnistuivat murtautumaan detroitilaisen huoltoaseman bensapumppuihin, ohjelmoimaan ne antamaan polttoainetta ilmaiseksi ja jopa estämään pumpun sulkemisen.

Pääkuvan video

Autoilija pelastui kuolettavalta kolarilta – väisti rekan viime hetkellä

Yhdysvaltalaiset hakkerit keksivät keinon jakaa kansalaisille ilmaista polttoainetta. He pääsivät käsiksi polttoainepumpun tietojärjestelmään ja ohjelmoivat laitteen antamaan menovettä ilman maksua. 

Keskellä päivää noin 1,5 tuntia kestäneen "ilmaisjakson" aikana kyseisellä tankilla kävi kymmenkunta autoa, jotka onnistuivat tankkaamaan ilmaista polttoainetta lähes 2 300 litran edestä. Maksutta tankatun bensan arvo oli 1 800 dollaria eli reilut 1 500 euroa.

Pumppua ei ensin saatu suljettua

Huoltoaseman henkilökunnalta kesti kauan huomata mittarikentällä käynnissä ollut vilunkipeli. Asian todellisen laidan käytyä ilmi, yrittivät he sulkea polttoaineensyötön elektronisesti, mutta hakkerit estivät yritykset. Vasta pumpun sulkeminen manuaalisesta hätäkatkaisimesta lopetti laittomat puuhat.

Detroitin poliisi ei ole kertonut tapauksesta muuta kuin sen, että pumpun hakkeroineet rikolliset olivat tehneet temppunsa etänä. Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuinka moni ilmaista bensaa tankannut tiesi hakkeroinnista ja kuinka moni vain hyödynsi tilaisuuden.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja