Mainos

Bensakauppiaat pohtivat hintajärjestelmää

Bensakauppiaat pohtivat kaksihintajärjestelmän käyttöönottoa luottokorttikustannusten peittämiseksi.

Tankilla

Bensiinikauppiaat harkitsevat jyrkkiä vastatoimia luottokorttien aiheuttamien lisäkustannusten vuoksi. Alan liitossa on pohdittu kaksihintajärjestelmän käyttöönottoa, jos asiakas maksaa luottokortilla. Huoltamoyrittäjien mielestä luottokorttien aiheuttamat kulut ylittävät jo nyt ajoittain polttoainekaupasta tulevan katteen.

Nykyiset luottokorttisopimukset on liiton mukaan tehty aikana, jolloin litra maksoi kolme markkaa ja provisio oli muutamia pennejä. Nyt bensalitra maksaa puolet enemmän. Kun myyntipalkkio ei ole kasvanut ollenkaan samassa suhteessa, luottokorttiasiakas tulee huoltamolle kalliimmaksi.

Sirukorttityypin yleistyminen on saanut huoltamoyrittäjät kiukkuisiksi. Vaikka sirukortin provisio on perinteistä Visa -korttia pienempi, vaatii katevarmennus uudet laitteet ja korkeatasoisen tietoliikenneyhteyden. Ne maksavat bensakauppiaiden mielestä liikaa.

Luottokorttitekniikan aiheuttamat kulut risovat monien muidenkin alojen yrittäjiä. Bensakauppiaat ovat miettineet jo vastatoimia.

- Mennään kaksihintajärjestelmään, eli kuluttaja maksaa korkeamman hinnan kuin hän maksaa käteisellä - että se on sellainen, minkä kauppias voi valita. Toinen on se, että tulevaisuudessa ei nämä kortit käy huoltamoilla, sanoo puheenjohtaja Jarmo Törmälä Suomen Bensiinikauppiaiden liitosta.

Jälkimmäinen vaihtoehto lienee kilpailutilanteessa mahdoton. Varsinkin, kun muutamat huoltamoketjut ovat jo lähteneet uusimaan laitteitaan.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 28.05.).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.