Mainos

Ben, 28, hurmasi kymmeniä vuosia vanhemman miesopettajansa, huumasi ja lavasti tämän kuoleman – ahneelle mustalleleskelle ei tämäkään riittänyt, vaan seuraava uhri löytyi naapurista

Petostensa avulla rahat saanut mies tuomittiin elinikäiseen vankeuteen, josta hänen on suoritettava vähintään 36 vuotta.

Isossa-Britanniassa tapahtunut petosten vyyhti sai alkunsa, kun kirkon työntekijä Ben Field, 28, iski silmänsä vuonna 2011 tätä huomattavasti vanhempaan englanninkielen opettajaansa, Peter Farquhariin, joka oli homoseksuaali.

Tapauksen tutkija, Mark Glover kertoi SkyNewsille, ettei Farquharilla ollut mitään syytä olla uskomatta Fieldiä, sillä hän kaipasi rakkautta elämäänsä.

Lopulta miehet menivät kihloihin, mutta tämä rakkaustarina sai kuitenkin surullisen päätöksen. Field sekoitti Farquharin pään juottamalla ja syöttämällä tälle salaa lääkkeitä ja alkoholia sekaisin suhteen aikana. Huumauksen vaikutuksesta vanha mies esimerkiksi kaatui useita kertoja ja hän sai vammoja, jotka vaativat hoitoa.

– Hän saattoi yrittää etsiä kotinsa tai autonsa avaimia tuloksetta. Tavaroita katosi koko ajan. Valokuvat liikkuivat, poliisitutkija Glover kertoo Farquharin oireista huumauksen seuraksensa.

Farquhar löydettiin kotoaan kuolleena vuonna 2015. Hän oli lysähtänyt sohvansa viereen, lähellään puoliksi juotu viskipullo. Kuolinsyyn epäiltiin liittyvän alkoholiin.

Field peri Farquharin 160 000 punnan eli noin 185 000 euron kiinteistön.

Kuvassa Field ja Farguhari. Jos et näe kuvaa, voit katsoa sen täältä.

Seuraava uhri löytyi naapurista

Field käänsi katseensa seuraavaan uhriinsa, kolmen talon päässä sijaitsevaan eläkkeellä olevaan 83-vuotiaaseen rehtoriin, Ann Moore-Martiniin.

Mies vakuutti rakkauttaan 55 vuotta vanhemmalle naiselle: hän lähetti rouvalle kirjeitä ja kortteja. Nainen piti miehen kuvaa makuuhuoneessaan.

"Rakkauden" syventyessä Field sai vakuuteltua Moore-Martinin siitä, että hänen veljensä oli vakavasti sairas, jonka vuoksi hän tarvitsisi 26 000 puntaa maksavan dialyysikoneen. Nainen lankesi ansaan ja luovutti säästönsä Fieldille.

Vakuuttaakseen naisen, Field käytti naisen uskoa hyväkseen. Hän esimerkiksi kirjoitti naisen kotona vieraillessaan peileihin viestejä, miten naisen tulisi toimia. Nainen uskoi tekstien olevan jumalan kirjoittamia.

Sattuma paljasti petokset

Kamalat rikokset paljastuivat lopulta sattuman kautta, kun Moore-Martin otti yhteyttä paikalliseen asianajajaan tehdäkseen Fieldistä testamentinsaajansa. Kyseessä oli kuitenkin sama asianajaja, joka oli palvellut Farquharia samojen asioiden parissa.

Poliisi alkoi tutkia Farquharin kuolemaa murhana vuonna 2017. Lopulta selvisi, että Field oli tappanut miehen.

Poliisille selvisi, että ennen miehen kuolemaa Field oli yrittänyt ajaa Farquharia itsemurhaan huumaamalla hänet ja kannustamalla juomaan alkoholia. Poliisi kuvaili miestä oikeudenkäynnin jälkeen "paholaiseksi ja laskelmoivaksi".

Moore-Martin kuoli sairaalassa vuonna 2017 luonnollisin syin sen jälkeen, kun hän oli saanut kuulla Fieldin petoksista.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja