Rahanhimoinen "Musta leski" murhasi kolme miesystäväänsä syanidilla – japanilaisnaisen valitus kuolemantuomiosta hylättiin

Japanilainen 74-vuotias Chisako Kakehi on tuomittu kuolemaan kolmesta murhasta ja yhdestä murhan yrityksestä. Kolmen rakastajansa murhasta ja neljännen murhayrityksestä kuolemaan tuomittu Kakehi tunnetaan Japanissa nimellä "Musta leski". Kakehi hävisi huolemantuomiosta tekemänsä valituksen kesäkuussa, kirjoittaa CNN

Viimeisen murhauhrinsa, 75-vuotiaan Isao Kakehin, Musta leski eli Chisako Kakehi oli tavannut japanilaisen parinvälitystoimiston kautta vuonna 2013. Kaksi kuukautta tapaamisen jälkeen kaksikko oli jo naimisissa ja asui yhdessä Kiotossa. Joulukuun 28. päivänä tuoreesta aviomiehestä tuli kuitenkin vaimonsa neljäs ja viimeinen uhri. 

Murhat alkoivat jo vuosia aiemmin

Murhat alkoivat vuonna 2007, kun Chisaki Kakehi oli 61-vuotias, mutta niitä ei huomattu ennen vastanaidun Isao Kakehin kuolemaa. 

Chisako Kakehi pidätettiin alkuvuodesta 2014 ja tuomittiin kuolemaan. Kakeshi valitti tuomiosta, mutta oikeus päätti toisin: valitus hylättiin tämän vuoden kesäkuussa. 

– Hän käytti parinvälitystoimistoja tutustuakseen iäkkääseen uhriin toisensa jälkeen ja myrkytti heidät. Kyseessä on häikäilemätön rikos, jonka taustalla on ollut suunniteltu ja voimakas murhanhimo, tapauksen tuomari lausui kesäkuun tuomiossa japanilaisen NHK-uutistoimiston mukaan. 

Ensimmäinen uhri vuonna 2007

Vaikka Chisako Kakehin nimi on tunnettu koko Japanissa, tiedetään hänen yksityiselämästään vähän. 

Lounais-Japanissa sijaitsevassa Sagan perfektuurissa syntyneen Kakehin kerrotaan naineen ensimmäisen miehensä 23-vuotiaana vuonna 1969. Liitto kesti 25 vuotta ja päättyi aviomiehen kuoltua sairauteen vuonna 1994.

Vuoteen 2007 mennessä Kakehi oli aloittanut suhteen 78-vuotiaan Toshiaki Suehiron kanssa.

Eräänä joulukuisena iltapäivänä 2007 Kakehi, Suehiro ja miehen lapset olivat yhdessä lounaalla. Vain hetkeä myöhemmin Suehiro vaipui tajuttomana maahan. Ambulanssin saapuessa paikalle mies oli henkitoreissaan syötyään syanidia, oikeuden kesäkuisessa päätöksessä todetaan.

Myöhemmin paljastui, että Kakehi oli miehelle velkaa yli 400 000 euroa. Suehiro jäi henkiin ainoana Kakehin neljästä myrkytysuhrista, mutta hänelle jäi myrkytyksestä pysyviä vammoja. Vanhus kuoli puolitoista vuotta myöhemmin muihin sairauksiin. 

Seuraava uhri  

Neljä vuotta myöhemmin Kakehilla oli tähtäimessään seuraava uhri, Masanori Honda. 71-vuotiaan Hondan kerrotaan olleen ikäisekseen hyvässä kunnossa. Hän sairasti diabetesta, joka kuitenkin oli hyvin hallinnassa. Lisäksi mies harrasti urheilua.

Se, miten ja missä pariskunta tapasi, ei ole tiedossa, mutta vuonna 2011 he kertoivat ystävilleen suunnittelevansa avioliittoa. 

Maaliskuussa 2012 Kakehi ja Honda tapasivat kaupungilla ja lähtivät sen jälkeen omille tahoilleen. Myöhemmin samana iltapäivänä Honda menetti tajuntansa ollessaan ajelulla moottoripyörällään. Kaksi tuntia myöhemmin lääkärit julistivat hänet kuolleeksi. 

Myöhemmin löytyi todisteita, joiden mukaan Kakehilla ei ollut aikomusta viettää loppuelämäänsä Hondan kanssa. Hän oli alkanut jo kuukausia aiemmin tapailla muita miehiä seuranhakutoimiston kautta. 

Jälleen uusi uhri

75-vuotias Minoru Hioki oli kesällä 2013 parantumassa uusiutuneesta syövästä, mutta myös rakastunut mies. Oikeuden pöytäkirjojen mukaan Hioki vietti paljon aikaa Chikako Kakekin kanssa. Hän muun muassa kirjoitti naiselle sähköpostin, jossa kertoi haluavansa pysyä yhdessä ikuisesti.

Romanssi kuitenkin päättyi jo syyskuussa, kun pariskunta meni yhteiselle illalliselle. Kuten Kakekin ensimmäinen uhri, myös Hioki söi terveytensä takia ravintolisiä pillereiden muodossa. 

Pariskunta oli juuri lopettanut illallisensa, kun Hioki menetti tajuntansa. Oikeuspöytäkirjojen mukaan mies hengitti vaivalloisesti ja hänen oli vaikea saada henkeä. Kakehi valehteli apuun hälytetyn ambulanssin henkilökunnalle, että Hioki oli perheetön ja määräsi, ettei häntä saanut elvyttää. 

Neljännen uhrin tapaus herätti kysymyksiä

Kaksi kuukautta Hiokin kuoleman jälkeen Kakeki oli jo naimisissa seuraavan ja viimeisen uhrinsa Isao Kakehin kanssa.

Nainen oli kuitenkin ryhtynyt entistä rohkeammaksi saalistuksessaan ja tapaili kuukausi häiden jälkeen salaa jo uutta miestä, oikeudenkäynnissä kerrottiin. 

Isao Kakeki kuoli sydämen ja keuhkojen toiminnan pysähdyttyä hänen syötyään illallista kotonaan muutamaa viikkoa aiemmin vihityn vaimonsa kanssa. Mies kuoli sairaalassa tuntia myöhemmin.

Vaikka aiemmat tapaukset olivat jääneet huomaamatta, Isao Kakekin kuolema herätti kysymyksiä vaimon epäonnisesta rakkauselämästä. Poliisi alkoi tutkia tapausta ja tutkimukset johtivat heidät myös aiempien uhrien jäljille. 

Ruumiinavaukset ovat harvinaisia Japanissa ja niitä suoritetaan tavallisesti vain silloin, kun kuolemassa epäillään rikosta. Tästä syystä aiemmat myrkytykset olivatkin jääneet aikanaan pimentoon. 

Isao Kakehin kuolemaa kuitenkin pidettiin epäilyttävänä ja hänelle tehtiin syanidijäämiä paljastanut ruumiinavaus. 

Asunnosta löytyi todisteita

Kakehin asunnosta löydettiin myöhemmin tyhjiä lääkekapseleita, jotka viittasivat siihen, että ravintolisiä oli tyhjennetty ja kapselit oli täytetty uudelleen jauhetulla syanidilla. 

Elokuussa 2014 tutkinta tiivistyi, kun Kakehin asunnossa olleesta ruukkukasvista löydettiin syanidijäämiä sisältänyt muovipussi. 

Syanidin arvioitiin olleen pussissa useita kuukausia. Oikeuden mukaan asunnosta löytyi samanlaisia muovipusseja ja syanidiin hän pääsi käsiksi työssään painotalossa. 

Kaksi kuukautta myöhemmin Kakehi pidätettiin ja useita kuukausia kestäneiden kuulustelujen jälkeen Kakehi tunnisti myrkyttäneensä syanidilla Hondan, Hiokin ja Suehiron. 

Poliisi uskoi, että Kakekilla oli kytköksiä myös neljän muun miehen kuolemiin, mutta syytteet jätettiin nostamatta todisteiden puutteessa. 

Motiivina raha

Neljä uhria asuivat kaikki eri kaupungeissa. Yhteistä heillä oli se, että kaikilla oli huomattavat säästöt ja omaisuutta. Lisäksi he olivat iäkkäitä sinkkuja, mikä teki heistä täydellisiä kohteita. 

Oikeuden mukaan ensimmäisessä murhassa motiivina oli velka: Kakehi oli Suehirolle velkaa 48 miljoonaa jeniä eli yli 400 000 euroa. Kaksi kuukautta Suehiron kuoleman jälkeen Kakeki kirjoitti edesmenneen miehensä lapsille aikovansa maksaa velan takaisin "toisen miehen perinnöllä".

Kakehin rahatilanne ei selvinnyt oikeudenkäynnin aikana. Neljännen uhrin kuoleman aikaan hän oli kuitenkin vienyt uhreiltaan niin paljon rahaa, ettei murhien motiivia voinut selittää tarpeella tai epätoivolla. Oikeuden mukaan Kakehia ajoikin "ihmishengistä piittaamaton rahanhimo". 

Kakehi saikin uhreiltaan melkoisen summan rahaa. CNN:n siteeraaman japanilaisen Asahi Newsin mukaan Kakehin arvioidaan saaneen uhreiltaan noin 500 miljoonaa jenin eli noin 3,8 miljoonan euron arvosta rahaa ja omaisuutta. Joidenkin arvioiden mukaan summa nousee jopa 6,2 miljoonaan euroon. 

Rakkaushuijaukset nousivat otsikoihin

Kakehin tapausta on seurattu Japanissa tarkasti ja se on nostanut rakkaushuijaukset otsikoihin ja yleiseen tietoisuuteen. 

Japanissa on nyt paljastunut myös toinen Mustaksi leskeksi nimetty murhaajatar, 46-vuotias Kanae Kijima. Myös hän on saanut kuolemantuomion.

Oikeus katsoi Kijiman tappaneet kolme nettisivuilla tapaamaansa miestä ja lavastaneensa heidän kuolemansa itsemurhiksi. 

Japanin kymmenellä suosituimmalla deittisivustolla on yli 32 miljoonaa käyttäjää. Rakkaushuijausten kohteeksi joutuneita auttavan järjestön tietoon tapauksia tulee noin sata vuodessa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja