Bellingcatin selvitys: Uusnatsit järjestivät kesäkuussa tapahtuman Hämeenlinnan Evolla

Bellingcatin mukaan tapahtumaan osallistui suomalaisen uusnatsiryhmän Crew 38 Finlandin jäseniä ja ulkomaalaisia vieraita.

Bellingcatin uuden selvityksen mukaan Hämeenlinnan Evolla järjestettiin kesäkuussa uusnatsien tapahtuma. Tutkivien kansalaisjournalistien Bellingcat-ryhmän mukaan tapahtumaan osallistui suomalaisen uusnatsiryhmän Crew 38 Finlandin jäseniä ja ulkomaalaisia vieraita. Bellingcatin mukaan Crew 38 Finland on kansainvälisen uusnatsijärjestö Hammerskinsin jäsen.

"White Boy Summer Festiksi" kutsuttu tapahtuma järjestettiin Bellingcatin mukaan toista kertaa, mutta järjestäjät aikovat tehdä siitä vuosittaisen tapahtuman.

Ohjelmaan kuului Bellingcatin mukaan äärioikeistolaisten yhtyeiden keikkoja, kamppailulajien harrastamista ja paljussa oloa. Järjestäjän sosiaaliseen mediaan laittamista kuvista kävi ilmi, että seinällä roikkui hakaristibanderollit. Bellingcat kertoo, että järjestäjien julkaiseman videon perusteella lavan vieressä olevalla seinällä oli myös kansainvälisen Blood and Honour -uusnatsiverkoston lippu.

Tilan järjestäjille vuokrannut matkailualan yrittäjä kertoi Bellingcatille, ettei hänellä ollut tietoa tapahtumasta.

Bellingcatin selvityksestä uutisoi Suomessa aiemmin Yle.

Äärioikeistolaisen terrorismin uhka kasvanut Suomessa –"Tilannekuva aiempaa huolestuttavampi" 2:05
Vuonna 2021 kerrottiin, että äärioikeistolaisen terrorismin uhka kasvanut Suomessa –"Tilannekuva aiempaa huolestuttavampi".

Lue myös:

    Uusimmat