Mainos

Belgian sisäministeri päätti sittenkin erota

Belgian sisäministeri Louis Tobback ilmoitti lauantaina pitävänsä kiinni eropäätöksestään. Tobback ilmoitti erostaan jo torstaina, mutta päätti sittemmin harkita vielä asiaa hallituksen pyynnöstä. Hän sanoi olevansa vastuussa karkotetun nigerialaisnaisen kuolemasta. Belgian uudeksi sisäministeriksi nimitettiin Luc van den Bossche.

Tobback sanoi torstaina, että poliisi oli tehnyt virheen, koska nigerialaista Semira Adamuaa karkotettaessa mukana oli väkivallan käytöstä aiemmin tuomittu poliisi. Poliisit yrittivät taltuttaa kirkuvaa Adamuaa painamalla tyynyn tämän kasvoja vasten. Hän kuoli myöhemmin sairaalassa. Adamua oli paennut Nigeriasta, missä hänet oli naitettu vanhahkolle miehelle, jolla oli entuudestaan jo useita vaimoja. Belgian viranomaisten mukaan Adamuan turvapaikkahakemus ei ollut uskottava.

Yli 30 afrikkalaisen, Karibianmeren ja Tyynen valtameren alueen maan ulkoministerit sanoivat lauantaina, että nigerialaisnaisen kohtelu kuvastaa "epäinhimillistä käytäntöä". Ministerit esittivät, että Euroopan unionin jäsenmaat lopettaisivat siirtolaisten huonon kohtelun. Ministerit ovat saapuneet Brysseliin, missä ensi viikolla alkavat neuvottelut EU:n ja ns. Lomen sopimusmaiden välillä kauppasopimuksen jatkamisesta. Nigeria vaatii Belgialta perusteellista tutkimusta Adamuan kuolemasta, kertoi Nigerian uutistoimisto.
(STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.