Mainos

Belgian päiväkotisurmaaja pahoitteli tekoaan

Belgian päiväkotisurmista epäilty mies on suostunut viimein puhumaan viime viikon tapahtumista. Asianajajansa mukaan 20-vuotias Kim De Gelder on pahoitellut kahden vauvan ja yhden lastenhoitajan surmaamista.

- Hän ymmärtää tekonsa olleen epäinhimillinen. Luulen, että hän on pahoillaan. Luulen, että olisi kuitenkin liikaa olettaa hänen katuvan tekoaan, asianajaja Jaak Haentjes sanoi uutistoimisto Belgalle.

Tähän saakka epäilty on kieltäytynyt puhumasta Belgian viranomaisille. Mies rikkoi kuitenkin hiljaisuuden keskustellessaan ensi kertaa asianajajansa kanssa.

- Se oli rakentava keskustelu hänen elämästään ja myös tuosta välikohtauksesta. Syy, miksi hän valitsi uhreikseen päiväkodin vauvat, jäi kuitenkin mysteeriksi. Haluan tietää, miksi hän teki tekonsa. Myös hän on valmis auttamaan asiassa, Haentjes kertoo.

Eilen syyttäjä Christian Du Four ilmoitti, että päiväkotisurmista syytettyä miestä epäillään myös aiemmin tässä kuussa tehdystä murhasta. 73-vuotias nainen löydettiin puukotettuna kodistaan 16. tammikuuta Beverenin kaupungissa.

Syyttäjän mukaan konkreettiset todisteet yhdistävät nämä kaksi tapausta toisiinsa. Molemmat surmatyöt tapahtuivat perjantaina samoihin kellonaikoihin.

Epäilty itse on kuitenkin kiistänyt tuoreimman epäilyksen. Häntä syytetään myös 6- ja 9-kuukautisten vauvojen sekä yhden lastenhoitajan puukottamisesta viime perjantaina Dendermonden kaupungissa.

Surmat ovat järkyttäneet koko Belgiaa, ja eilen tuhannet järkyttyneet ihmiset marssivat Dendermonden kaupungin läpi hiljaisena protestina viime viikon tapahtumille.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.