Belgialaiset retkeilijät lähtivät vaellukselle puhelinten ulottumattomiin ja sinä aikana maailma muuttui täysin – kun he palasivat ihmisten ilmoille, ei paluulentoa kotiin enää ollutkaan

Joukko belgialaisia retkeilijöitä palasi vaellukselta syrjäseudulla Uudessa-Seelannissa vain havaitakseen, että viisipäiväsen vaelluksen aikana maailma oli muuttunut tyystin koronaepidemian takia.

Australian Melbournessa asuva belgialaispari Pauline ja Romain Dupont lähtivät belgialaisten ystäviensä kanssa vaellukselle Uuden-Seelannin syrjäseudulle Queenstownin seudulle matkapuhelinverkkojen ulottumattomiin toissa viikolla. Kun he tämän viikon maanantaina palasivat vaellukseltaan, oli koronaviruspandemia pahentunut huomattavasti.

Uuden-Seelannin yleisradioyhtiön Radio New Zealand (RNZ) kertoo vaeltajien järkyttyneen syvästi palattuaan vaellukselta. Vaelluksen aikana useat maat olivat muun muassa sulkeneet rajansa ja tai muuten rajoittaneet liikkumista.

– Olimme shokissa ja todella surullisia. Emme voineet uskoa, että tämä on totta. Tuntui, että emme olisi saaneet henkeä, kun aivot saivat meidät taistelumoodiin. Tuli vain ajatus, että nyt on päästävä äkkiä lentokentälle, sanoi Pauline Dupont RNZ:lle.

Belgialaisretkeilijät saapuivat Queenstownin lentokentälle, mutta kaikki lennot oli peruttu. Samoin Australian hallitus oli ilmoittanut päästävänsä maahan vain kansalaiset ja maassa pysyvästi asuvat.

"Emme tienneet mitä tehdä"

Queenstownista pulaan joutuneet matkailijat vuokrasivat auton ja suuntasivat sillä Uuden-Seelannin Eteläsaaren suurimpaan kaupunkiin Christchruchiin siinä toivossa, että suuremman kaupungin lentokentältä olisi vielä lentoja Melbourneen tai jonnekin, josta olisi jatkoyhteyksiä Belgiaan.

Myöskään Christchruchista ei ollut lentoja enempää Melbourneen kuin Belgiaankaan.

– Olimme todella eksyksissä. Emme tienneet, mitä tehdä.

Vaelitajilla ei myöskään ollut suurta määrää tavaraa mukanaan. Heillä oli vain pienet reput, joissa oli välttämättömyystarpeita kuten saippuaa ja vähän vaatteita

Pyrkivät nyt Saksaan


Lopulta matkalaiset päätyivät julkaisemaan Facebookissa avunpyynnön paikallisille asukkaille.

Pyyntö osoittautuikin onnistuneeksi, kun eräs paikallinen tarjosi heille majapaikkaa ja vaatteita. Kotiinpaluusta ei kuitenkaan ole edelleenkään varmuutta. Huolimatta halustaan palata, belgialaiset pelkäävät nyt itse matkantekoa.

– Voimme saada tartunnan matkalla. Emme halua joutua vaaraan sen takia tai altistaa muita vaaralle.

Vielä tämän viikon torstaina belgialaiset odottivat kotiinpääsyä Uudesta-Seelannista. Nyt he laittoivat toiveensa Saksan valtion evakuointilentoon, jonka maa on järjestänyt kansalaisilleen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja