"Bea on todellinen bosslady!" – MTV Uutiset selvitti Korkeasaaren julkkisapinan muskeleiden salaisuuden

Korkeasaaren apinaa verrattu jo kehonrakentaja Arnold Schwarzeneggeriin 2:20
Video: Korkeasaaren Bea-apinaa on jo verrattu kehonrakentaja Arnold Schwartzeneggeriin.

Korkeasaaressa asusteleva kehonrakentajalta näyttävä valkopääsakiapina Bea on herättänyt kansainvälistä huomiota.

Suomalainen valokuvaaja Santeri Oksanen jakoi Korkeasaaressa ottamansa Bea-naarasapinan kuvan Flickr-yhteisöpalvelusivustolla.

Kansainvälinen media löysi Bean kuvan, jossa naarasapina näyttää siltä kuin se treenaisi kehonrakennuskisoja varten. Lihaskimppu Beaa on verrattu yhdysvaltalaismediassa jopa Arnold Schwarzeneggeriin.

 – Bea on meidän johtava naaras, ja tämä pörhistely johtuu ihan siitä,  että hän esittää sitä dominanssia, että hän on se johtaja, kertoo Korkeasaaren eläintenhoitaja Noora Dahlman.

Dahlmanin mukaan kymmenen vuotiaan Bean asema on korkein koko seitsemän sakiapinan laumassa.

–  Bea on ihan bosslady, että kyllä kaikki nämä uroksetkin väistää häntä. Bealla ehkä luonne vaan on niin määrätietoinen, lisää Dahlman.

Päivittäin treeniä

Apinoiden lihaskuntotreeni on päivittäistä.

 – Todella leikkisiä kun ovat, ne kiipeilevät, roikkuvat ja riehuvat päivittän, joten liikuntaa saavat joka päivä, sanoo Dahlman.

Sakit syövät pääasiassa kasviksia, tomaattia, pähkinöitä ja siemeniä – mutta ei siis rahkaa. Mikä on apinoiden proteiinin lähde?

 – Ne saavat myös hyönteisiä syötäväksi. Proteiinia saadaan jonkin verran myöskin jauhomadoista ja sirkoista. Tämä lisäksi niille annetaan kananmunaa silloin tällöin, Dahlman kertoo.

Bea ja muut lauman kuusi valkopääsakia ovat noin 33–38 senttisiä niiden häntä on 35 senttiä pitkä. Apinan paino vaihtelee puolestatoista kahteen.

Totuus muskeleista

Lopulta eläintenhoitaja paljastaa totuuden Bean muskeleista.

– Hänhän ei siis ole erityisen lihaksikas. Hän vaan esittää dominanssia tällä pörhistelyllä, eli kaikki se lihas on siinä vain karvaa, paljastaa Dahlman.

Johtaja asemansa vakiinnuttanutta Beaa lisäjulkisuus ei enää kiinnostanut, mutta Bean uteliaat poikaset Ihku ja Hubert sen sijaan haluaisivat antaa omat kommenttinsa MTV Uutisille.

Lue myös:

    Uusimmat