BBC: Venäläismies on asunut syksystä asti metsässä välttääkseen mobilisaation

BBC:n haastattelema venäläismies päätyi poikkeukselliseen ratkaisuun välttääkseen joutumasta sotimaan Ukrainassa.

Haastattelussa salanimellä Adam Kalinin esiintyvä venäläismies kertoo, ettei hän halunnut riskeerata joutuvansa rintamalle. Hän kertoo vastustavansa sotaa, mutta ei halunnut lähteä maasta syksyllä, kun presidentti Putin julisti osittaisen liikekannallepanonsa.

Niinpä hän hyvästeli vaimonsa ja muutti metsään asumaan.

Antennilla nettiyhteys ja aurinkopaneeleilla sähköä

Hän on pysynyt siellä nyt pian neljä kuukautta. Hän kertoo harrastaneensa retkeilyä jo ennen muuttoa metsän keskelle, joten moni tarvikkeista oli hänellä ennestään jo valmiina.

Hänen uusi kotinsa käsittää pilkkimiseen tarkoitetun teltan. Ruoanlaitto luonnistuu puukäyttöisellä, tilapäisellä hellalla.

Mies kertoo käyttävänsä puuhun kytkettyä antennia internetyhteyttä varten ja saavansa sähköä aurinkopaneeleista. Vaimo tuo säännöllisesti ruokaa piilopaikkaan.

– Minulla on kaurahiutaleita, tattaria, teetä, kahvia, sokeria. Tietenkään ei riittävästi tuoreita hedelmiä tai kasviksia, mutta ei se haittaa, Kalinin kuvailee BBC:lle.

It-asiantuntijana työskentelevä mies käy yhä normaalisti töissä metsän keskeltä. Tosin talvella vähäisempi auringonvalo rajoittaa työskentelyaikaa, joten mies ottaa tunnit takaisin viikonloppuisin.

Parempi kuin etulinja tai vankila

Alkuun hän rakensi majapaikkansa siten, että nukkumiseen ja työskentelyyn tarkoitetut teltat olivat erillään, nukkumapaikan ollessa suojaisammassa paikassa. Talven tullen hän on päätynyt yhdistämään teltat.

Talven aikana lämpötila on laskenut alimmillaan 11 pakkasasteeseen.

Häntä  ei ole toistaiseksi kutsuttu rintamalle ja tällä haavaa IT-alan työntekijöitä liikekannallepano ei koske. Kalinin kuitenkin pelkää, että tilanne voi muuttua.

Hän myöntää, että etenkin hänen vaimonsa toivoo poikkeuksellisten asumisjärjestelyjen päättyvän pian. Kalinin kuitenkin tunnustaa olevansa introvertti ja viihtyvänsä itsekseen.

Hän huomauttaa, että nykytilanne on etulinjaa tai vankilaa parempi.

Video 20.10.2022: Venäjän liikekannallepano täysi epäonnistuminen: Varustus lelujen luokkaa, joukot makailevat surkeissa oloissa

Venäjän liikekannallepano täysi epäonnistuminen: Varustus lelujen luokkaa, joukot makailevat surkeissa oloissa 2:25

Lue myös:

    Uusimmat