BBC: Venäjä aikoo jatkaa pommituksia Aleppossa

Syyrian Aleppossa Venäjä aikoo jatkaa pommituksia Yhdysvaltain varoituksista huolimatta, kertoo BBC.  

Kremlin puhemies Dmitri Peskov sanoo BBC:n mukaan, että Venäjän ilmavoimat jatkaa tuen antamista Syyrian armeijalle, joka taistelee Itä-Aleppossa alueen valtaamiseksi kapinallisilta.  

Yhdysvallat varoitti keskiviikkona, että se uhkaa lopettaa Syyria-neuvottelut Venäjän kanssa, jos Aleppon hyökkäystä ei pysäytetä. Aleppoa on pommitettu rajusti torstaista lähtien.  

Venäjän ulkoministeriön tiedottajan Maria Zaharovan mukaan Yhdysvaltojen kieltäytyminen yhteistyöstä olisi lahja terroristeille. Tulitauosta Syyriaan on neuvoteltu kuukausia.  

Obama ja Merkel tuomitsivat iskut ankarasti  

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja Saksan liittokansleri Angela Merkel tuomitsivat iskut barbaarisiksi keskustellessaan puhelimitse Aleppon tilanteesta myöhään eilen.

Valkoisen talon mukaan Obama ja Merkel olivat yhtä mieltä siitä, että Syyrian hallituksella ja sen liittolaisella Venäjällä on erityinen vastuu Syyrian taisteluiden lopettamisessa. He vaativat myös tulitauon kunnioittamista konfliktin osapuolilta.  

Viimeisin, syyskuussa alkanut tulitauko romuttui noin viikon jälkeen alkamisestaan, kun Syyrian armeija ilmoitti jatkavansa taisteluja.

Keskiviikkona ilmaiskuja osui kahteen suureen sairaalaan Aleppon itäosassa. Muun muassa YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon tuomitsi tapahtuneen kovin sanoin ja kuvaili tapahtunutta sotarikokseksi.

Torstaina puolestaan The Syrian Observatory for Human Rights -tarkkailujärjestön mukaan ainakin 11 siviiliä kuoli iskussa Idlibin kaupunkiin. Kuolleiden joukossa oli seitsemän lasta.  

Syyriassa on kuollut noin 300 000 ihmistä sen jälkeen, kun taistelut alkoivat vuonna 2011.   

Lue myös:

    Uusimmat