Mainos

Ilmaiskut moukaroivat jälleen Syyriassa Aleppon itäosia

Syyriassa kapinallisten hallussa olevia Aleppon kaupungin itäosia ravisuttivat jälleen perjantaina lukuisat ilmaiskut. Kuolleita oli ainakin 45, ja heidän joukossaa oli useita lapsia. Lisäksi kymmeniä ihmisiä haavoittui, kertoi Syyrian tilannetta tarkkaileva järjestö Syrian Observatory for Human Rights.

Järjestön mukaan iskuihin osallistui Syyrian hallinnon ja Venäjän koneita.

Pommitusten kiihtyminen on tuonut uusia kärsimyksiä Aleppon itäosan noin 250 000 siviilille, jotka ovat jääneet loukkuun hallituksen piiritysrenkaan sisälle.

Pommitukset alkoivat torstai-iltana, jolloin Syyrian armeija ilmoitti aloittavansa hyökkäyksen Aleppon itäosien valtaamiseksi. Samalla alueen asukkaita kehotettiin välttämään "terroristijärjestöjen asemia".

Korkea-arvoisen syyrialaisen armeijalähteen mukaan pommitus on valmistautumista maahyökkäykseen.

– Olemme aloittaneet tiedustelun sekä ilma- ja tykistöpommitukset. Ne saattavat kestää tunteja tai päiviä ennen kuin maaoperaatio alkaa, lähde kertoi uutistoimisto AFP:lle.

2:05

Kerry ja Lavrov tapasivat 

Perjantai-iltana Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry ja hänen venäläinen virkaveljensä Sergei Lavrov keskustelivat Syyrian sodasta. Kerryn mukaan keskusteluissa tapahtui pientä edistystä maiden erimielisyyksien ratkaisemiseksi.

Lavrovin mukaan Venäjän ja Yhdysvaltain johtamalle rauhanprosessille ei ole olemassa vaihtoehtoa.

Torstai-iltana Syyrian tukiryhmä oli kokoontunut Yhdysvaltain ja Venäjän johdolla ja yrittänyt turhaan löytää ratkaisua kestävän tulitauon saamiseksi Syyriaan.

YK:n Syyria-lähettiläs Staffan de Mistura kuvaili tukiryhmän kokousta pitkäksi ja hankalaksi. Hän myös varoitti, että väkivalta Syyriassa voi nyt kiihtyä.

YK on sanonut harkitsevansa eri reittiä avustuskuljetusten viemiseksi Aleppon itäosiin. Apua on yritetty lähettää Turkista Castello Roadia pitkin kaupungin piiritettyihin osiin, mutta humanitaarisen avun matkaa on vaikeuttanut se, ettei kuljetuksille ole taattu turvallista kulkua. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.