Mainos

Venäjä jatkoi iskuja Aleppoon – Putin perui Ranskan-vierailunsa

Venäjä on jatkunut pommituksia Syyriassa sijaitsevaan Aleppon kaupunkiin, kertoo Syyrian tilannetta tarkkaileva järjestö.

Syrian Observatory for Human Rights -järjestön ja AFP:n kirjeenvaihtajan mukaan pommitukset ovat olleet kiivaimpia useaan päivään.

Syyrian armeija ilmoitti vajaa viikko sitten vähentävänsä ilmapommituksia kapinallisten hallussa olevaan kaupungin itäosaan niin, että siviilit voivat paeta alueelta. Ilma-iskuja kuvataan nyt kiivaimmiksi armeijan ilmoituksen jälkeen.

Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan pommitukset ovat aiheuttaneet laajaa tuhoa Itä-Aleppon asuinalueilla ja ainakin 12 siviilin tiedetään saaneen surmansa.

Ranska syytti sotarikoksista

Ranskan presidentti Francois Hollande sanoi eilen, että Syyrian armeija on syyllistynyt Aleppossa sotarikoksiin Venäjän tuella. Tänään Kreml ilmoitti, että presidentti Vladimir Putin on perunut Ranskan-vierailunsa.

Putinin oli määrä matkustaa ensi viikolla Pariisiin uuden ortodoksikirkon yhteydessä olevan hengellisen keskuksen avajaisiin. Hollande piti kuitenkin kiinni siitä, että Putinin olisi keskusteltava hänen kanssaan Syyrian tilanteesta.

Kremlin tiedottajan mukaan Putin on valmis vierailuun heti, kun se sopii presidentti Hollandelle. Hollande vastasi, että hän on valmis tapaamiseen "milloin vain -- rauhan edesauttamiseksi". 

– Vuoropuhelu on tarpeen Venäjän kanssa, mutta sen pitää olla tiukkaa ja suoraa, Ranskan presidentti sanoi tänään Strasbourgissa. Hän totesi, että Ranskalla ja Venäjällä on isoja erimielisyyksiä Syyrian suhteen. 

Venäjä esti jälleen viikonloppuna YK:n turvallisuusneuvostossa Ranskan esittämän päätöslauselman, jossa vaadittiin Aleppon pommitusten loppua. 

9:46

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.