Mainos

BBC: Sairaan laihojen mallien käyttö kielletään vihdoin lailla myös Ranskassa

Ranskassa on vihdoin tullut voimaan laki, joka kieltää epäterveellisen laihojen mallien käyttämisen, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. Kiellosta uutisoitiin laajalti jo pari vuotta sitten.

Malleilla on oltava lääkärintodistus terveydentilastaan, ja siinä on otettava erityisesti huomioon painoindeksi. Alkuperäisessä lakiluonnoksessa ehdotettiin jopa indeksille alarajaa. Voimaan tullut laki jättää kuitenkin BBC:n mukaan liiallisen laihuuden arvioinnin lääkärille. Huomioon otetaan paino, ikä ja ruumiinrakenne.

Lailla halutaan taistella syömishäiriöitä ja epärealistisia kauneusihanteita vastaan. Jos mallin työnantaja rikkoo lakia, häntä voi uhata jopa 75 000 euron sakko ja puolen vuoden vankeus.

Ranska ei ole ainoa maa, joka yrittää suitsia epäterveitä kauneusihanteita kieltämällä mallien liiallisen laihuuden. Samantyyppisiä kieltoja on voimassa ainakin Italiassa, Espanjassa ja Israelissa.

Ranskassa seuraa jatkoa lokakuun alussa. Siitä alkaen kaikissa digitaalisesti käsitellyissä kuvissa on oltava merkintä kuvankäsittelystä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.