Stingin luksustila työllisti turvapaikanhakijoita – palkka alle neljä euroa tunnissa

Poliisin mukaan jengit pakottivat turvapaikanhakijoita työskentelemään polkuhinnalla. Syyttäjä uskoo, ettei laulajatähti Sting ollut tietoinen asiasta.

Syyttäjän mukaan paikalliset jengijohtajat ovat pakottaneet turvapaikanhakijat tekemään jopa 15-tuntisia työpäiviä Stingin viinitilalla alle neljän euron tuntipalkalla.

Sting on omistanut Il Palagio -nimisen tilan 16 vuoden ajan. Tilalla kasvaa muun muassa oliivipuita ja viinirypäleitä.

Poliisin mukaan tilalla työskennelleet turvapaikanhakijat olivat saapuneet Italiaan muun muassa Pakistanista ja Afrikan maista. Tilalla työskenteli noin 30-40 turvapaikanhakijaa. He työskentelivät laittomasti, koska heidän hakemuksiaan turvapaikasta ei oltu vielä käsitelty. Täten heillä ei ollut vielä oikeutta työskennellä Italiassa.  

Syyttäjän mukaan Sting, joka tunnetaan ihmisoikeusaktivistina, ei ole ollut tietoinen tilan tapahtumista.

– Hän ei ole osa tutkimustamme. Yritämme selvittää tarkalleen, kuka palkkasi työntekijät tilalle, syyttäjä Antonio Sangermano toteaa Telegraphille.

Sting kertoo tiedotteessaan odottavansa, että Italian oikeusjärjestelmä saa asian käsittelyyn.

– Olen erittäin surullinen ja levoton siitä, että yksityinen yritys, joka vuokraa peltojamme, on saattanut olla mukana käyttämässä kyseenalaisia työvoimakäytäntöjä. Odotan, että Italian oikeusjärjestelmä saattaa syylliset oikeuden eteen, Sting toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat