Bayern München murskasi rumin lukemin, Robert Lewandowski takoi ennätyksen – nämä joukkueet jatkoon Mestarien liigassa

Bayern München ja Liverpool ovat edenneet jalkapallon Mestarien liigan puolivälieriin. Bayern München tyrmäsi RB Salzburgin kahdessa neljännesvälieräottelussa yhteismaalein 8–2; toinen osa päättyi sen voittoon tyrmäävästi 7–1.

Robert Lewandowski löi otteluparia lähes pakettiin siivitettyään Bayern Münchenin toisessa osassa 23 minuutissa jo 3–0-johtoon. Kaksi ensimmäistä maaliaan hän upotti hankkimistaan rangaistuspotkuista, kun Salzburg-puolustaja Maximilian Wöber rikkoi kahteen otteeseen liukasta puolalaista rangaistusalueella.

Kolmannen osumansa Lewandowski viimeisteli irtopallosta osuttuaan ensin tolppaan (video jutun ylälaidassa).

Lewandowskin kolme maalia 23 minuutissa oli Mestarien liigan historian nopein hattutemppu. Aiempi ennätys oli Marco Simonen hatullinen 24 minuutissa AC Milanin paidassa Rosenborgia vastaan vuonna 1996.

Bayern onnistui vielä kerran avausjaksolla, kun Serge Gnabry kasvatti puolen tunnin pelin jälkeen saksalaisisäntien johdon 4–0:aan.

Peli oli ensimmäisen puoliajan jälkeen käytännössä selvää lihaa, mutta lukemat venyivät Bayernin hyväksi entistä rumemmiksi. Thomas Müller painoi saksalaisille toisella jaksolla kaksi rysää ja Leroy Sané yhden.

18-vuotias tanskalaispelaaja Maurits Kjärgaard laukoi Salzburgin ainokaisen.

Toisessa tiistain neljännesvälieräottelussa Inter voitti Liverpoolin vieraissa Lautaro Martinezin tälläämällä komealla maalilla 1–0. Liverpool eteni kuitenkin puolivälieriin yhteismaalein 2–1.

Huomenna keskiviikkona pelataan toiset neljännesvälieräottelut myös kahdessa ottelussa. Tuolloin tahkotaan pelit Manchester City – Sporting ja Real Madrid – PSG.

City voitti Sportingin avausosassa maalein 5–0, PSG Realin 1–0.