Jalkapallon jättiottelu herättää hurjaa pelkoa – "Jokaisen vatsa on sekaisin"

5:03
C Moren studiotiimi ruotii Bayernin ja Sevillan kohtaamista – "Futis on kaunis peli, koska yhdessä pelissä voi käydä mitä tahansa."

Jalkapallojätti Bayern Münchenissä, Baijerissa ja Budapestissä odotetaan Uefan Super cup -ottelua pelonsekaisin tuntein. Hallitseva Mestarien liigan voittaja Bayern kohtaa Eurooppa-liigan voittaneen Sevillan Unkarin pääkaupungissa torstai-iltana.

MAINOS

Super Cupin finaali C Morella ja Subilla!

Bayern München – Sevilla torstaina
klo 21.55

Ottelua ja klo 21.30 alkavaa jalkapallostudiota voi seurata Subilla,
C More Sport 1:llä ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa päästää otteluun maksimissaan 20 000 katsojaa, sillä liitto haluaa testata yleisön ottamista otteluihinsa. Unkarissa koronatartuntojen määrä on kasvanut räjähdysmäisesti viime viikkojen aikana. Baijerissa pelätäänkin, että ottelu kostautuu viruslingoksi.

Osavaltion pääministeri Markus Söder puhui maanantaina "jalkapallo-Ischglistä" viitaten Itävallan laskettelukeskukseen, josta virus levisi vauhdilla muihin maihin pandemian alkuvaiheessa.

– Minulle tulee vatsakipua Super cupin takia, Söder sanoi maanantaina.

Bayern-puheenjohtaja Karl-Heinz Rummenigge yhtyi keskiviikkona Söderin kommentteihin.

– Luulen, että jokaisen vatsa on sekaisin. Ottelu pelataan kaupungissa, jonka tartuntaluku on yli sata tartuntaa (100 000 asukasta kohden). Se on kaksi kertaa enemmän kuin Münchenissä, Rummenigge ihmetteli ZDF-televisiokanavalla.

Budapestin pormestari vastustaa

Myös Budapestin pormestari Gergely Karacsony vastustaa ottelun pelaamista yleisön edessä.

– Jos minulla olisi oikeus päättää, järjestäisin ottelun suljettujen ovien takana, Karacsony lausui unkarilaislehti Nepszavan mukaan.

Rummenigge arvioi, että Budapestiin matkustaa "alle tuhat" Bayernin kannattajaa. Sevillasta Unkariin saapuu arviolta noin 500 kannattajaa.

Unkarin jalkapalloliitto painotti keskiviikkona, että ottelu Ferenc Puskasin nimeä kantavalla stadionilla on turvallinen. Liitto huomautti, että katsojat pääsevät stadionille vasta tiukan terveystarkastuksen jälkeen eivätkä joukkueiden kannattajat kohtaa paikalle saapuvia unkarilaiskatsojia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja