Bayern kaavailee todellista suurnimeä päävalmentajaksi – Marca: Keskustelut jo avattu

Saksalaisjätti Bayern etsii uutta päävalmentajaa seurasta lähtevän Thomas Tuchelin tilalle. Yhteydenotto on Marcan mukaan tehty myös Real Madridissa kaiken voittaneelle Zinedine Zidanelle.

Bundesliigan mestaruustaistossa Lukas Hradeckyn edustamalle Bayer Leverkusenille karun tappion kokenut FC Bayern tekee vimmatusti töitä korjatakseen kurssinsa jälleen ensi kaudella, uuden päävalmentajan voimin. Thomas Tuchelin aika müncheniläisseuran peräsimessä päättyy varmuudella kauden jälkeen, ja urheilujohdolla on jo valmis lista mahdollisista korvaajista.

Saksalaisen Sport Bildin mukaan Bayernin ykkösehdokas on hieman yllättäen viime vuonna seurasta potkut saanut Julian Nagelsmann, joka on tosin sittemmin siirtynyt Saksan maajoukkueen päävalmentajaksi. Jos Nagelsmann ei ole kiinnostunut uuteen yritykseen Baijerissa, vaihtoehtoina pidetään myös Brightonin Roberto De Zerbiä sekä Saksaa ja Bayerniakin luotsannutta Hansi Flickiä.

Stuttgartin huimaan lentoon luotsannut Sebastian Hoeness ja Leverkusenin mestarivalmentaja Xabi Alonso ovat tällä hetkellä tavoittamattomissa, sillä he jatkavat nykyisissä seuroissaan myös ensi kaudella.

Näennäisesti vapailla markkinoilla olisi ainakin Zinedine Zidane, joka on espanjalaislehti Marcan mukaan saanut jo yhteydenoton Bayernista. Real Madridin peräsimessä kaiken voittaneelta ranskalaislegendalta oli lehden tietojen mukaan kyselty, miltä valmentaminen Saksan suurimmassa seurassa ensi kaudella maistuisi.

Sport Bildin tietojen mukaan Zidanelle kaavailtaisiin apuriksi entistä Bayern-taituria Franck Riberytä.

Zidanen vastauksesta Bayernin kyselyyn ei Marcalla sen sijaan ole tarkempaa tietoa. Hänen on kerrottu olevan kiinnostunut ainakin Ranskan maajoukkueen valmentamisesta, mutta tällä hetkellä pestissä istuva Didier Deschamps on kiinnitetty vuoteen 2026 ulottavalla sopimuksella.

Zidanen meriitit valmentajana ovat vastaansanomattomat, vaikka hän ei ole ollut aktiivinen kesästä 2021 lähtien. Pelaajalegenda johdatti Real Madridin peräsimessä seuran muun muassa kolmeen peräkkäiseen Mestarien liigan titteliin. 

Zidane myönsi noin viikko sitten Juventuksen järjestämän hyväntekeväisyysottelun yhteydessä, että paluu valmentajatyöhön kiinnostaa häntä.

Lue myös:

    Uusimmat