BBC: Yllättävä nimi noussut ykkösehdokkaaksi Liverpoolin päävalmentajapestiin

Liverpoolin jättävän Jürgen Kloppin seuraajan etsintä tiivistyy. BBC:n mukaan ykkösehdokkaaksi on noussut hollantilaisseura Feyenoordissa hyvää työtä tehnyt Arne Slot.

Kaudella 2022–2023 Feyenoordin Hollannin mestaruuteen johtanut ja viime viikonloppuna cupmestaruutta rotterdamilaisseuran peräsimessä juhlinut Arne Slot on noussut BBC:n mukaan Liverpoolin urheilujohtajan Michael Edwardsin ehdokaslistan kärkeen.

Myös siirtotoimittaja Fabrizio Romanon mukaan Slot on vahva ehdokas Liverpooliin. Kiinnostusta Slotia kohtaan on Romanon mukaan myös Barcelonassa ja Bayernissa.

Saksalaisvalmentaja Jürgen Klopp ilmoitti tammikuussa, että aikoo jättää seuran kesällä kauden jälkeen. Klopp on toiminut Liverpoolin päävalmentajana vuodesta 2015, ja seura on voittanut hänen aikanaan käytännössä kaiken mahdollisen.

45-vuotiaan Slotin on kerrottu olleen ehdolla Tottenhamin peräsimeen viime vuonna, mutta tuolloin hän kertoi olevansa sitoutunut vuonna 2020 alkaneeseen projektiinsa Feyenoordissa. Hänen nykyinen sopimuksensa on voimassa vuoteen 2026.

Slotin sopimuksen ulosostohinta on brittilehti Daily Mailin mukaan kymmenen miljoonaa euroa. Lehden lähteiden mukaan Slotin agentti Rafaela Pimenta on aktiivisesti tarjonnut päämiestään ulkomaalaisille seuroille, mikä on turhauttanut Feyenoordin seurajohtoa.

Toistaiseksi Liverpool ei brittitietojen mukaan ole lähestynyt Feyenoordia virallisia teitä, ja hollantilaisseura olisi kuullut kasvaneesta kiinnostuksesta Slotia kohtaan vasta aiemmin tällä viikolla.

Feyenoord sijoittui Mestarien lohkovaiheessa tällä kaudella kolmanneksi omassa lohkossaan. Eurokausi jatkui Eurooppa-liigan pudotuspeleissä, jossa joukkue taipui AS Romalle rangaistuspotkukilpailujen jälkeen.

Ennen Slotia Liverpool-huhuissa on pyörinyt Sportingin päävalmentaja Rúben Amorim, jonka suhteen Liverpoolin kiinnostus olisi kuitenkin BBC:n mukaan viilentynyt.

Liverpoolin alkuperäisenä ykkösehdokkaana pidetty Leverkusenin mestarivalmentaja Xabi Alonso kertoi maaliskuussa pysyvänsä saksalaisseurassa myös ensi kaudella.

Lue myös:

    Uusimmat