Real Madridilla kinkkinen pulma Mestarien liigan loppuottelun alla – päätöksellä kovat seuraukset?

Borussia Dortmund ja Real Madrid kohtaavat lauantai-iltana Mestarien liigan loppuottelussa Lontoossa. Suuri mielenkiinto ottelussa kohdistuu Realin tolppien väliin.

Real matkustaa Lontooseen torstaina, mutta yksi on joukosta poissa. Mestarien liigan puolivälierissä ja välierissä Manchester Cityn ja Bayern Münchenin torjunut ukrainalaismaalivahti Andrei Lunin matkustaa ottelupaikkakunnalla omia teitään. 

Marcan mukaan flunssaan sairastunut ukrainalainen saapuu Lontooseen perjantaina tai jopa vasta ottelupäivänä lauantaina, ettei tartuttaisi joukkueen muita pelaajia.

Lunin on kantanut suuren osan torjuntavastuusta Realin maalilla kauden aikana belgialaismaalivahti Thibaut Coutois'n loukkaannuttua jo kauden alla. Realin toisena vahtina kauden aikana on ollut Chelseasta lainattu Kepa Arrizabalaga, mutta päätorjuntavastuu on ollut Luninilla.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Courtois on kuitenkin toipunut pelikuntoon ja pelannut kolmessa Realin neljästä viime ottelusta. Päävalmentaja Carlo Ancelottilla onkin edessään merkittävä päätös ennen lauantain ottelua. Luottaako koko kauden maalilla torjuneeseen ja Realin loppuotteluun johdattaneeseen Luniniin vai kuntoutuneeseen tähtivahti Courtois'han?

Ancelotti myönsi päätöksen olevan "todella vaikea".

– He molemmat ansaitsevat pelata tässä loppuottelussa, Ancelotti sanoi Daily Mailin mukaan.

– Lunin, koska hän on pelannut fantastisen kauden, ja Courtois, koska hän on taas pelikuntoinen loukkaantumisensa jälkeen, ja kaikki tietävät hänen tasonsa.

Espanjalaissivusto Relevon mukaan italialaisvelho on päätymässä jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Madridilaisseurassa päätöksen seuraukset mietityttävät, sillä joukkueen tähän pisteeseen saakka Mestarien liigassa torjuneen Luninin ja hänen taustajoukkojensa ei uskota suhtautuvan hyvin mahdolliseen penkkikomennukseen.

Luninin sopimus Realin kanssa jatkuu vuoteen 2025, mutta seuran on kerrottu tarjonneen Luninille tämän hienojen pelisesitysten ansiosta aina vuoteen 2029 ulottuvaa jatkosopimusta. Penkkikomennus kauden tärkeimmällä hetkellä voisi Relevon mukaan olla kolaus ukrainalaisen halulle tarttua kynään.

Lue myös:

    Uusimmat