Baton Rougessa poliiseja ampuneen miehen motiivi epäselvä

Yhdysvalloissa Louisianassa poliiseja ampuneen miehen motiivia ei vielä tiedetä.

Kolme poliisia kuoli ja kolme haavoittui eilen ampumisessa Louisianan Baton Rougessa. Viranomaisten mukaan vielä on epäselvää, oliko ampujan alkuperäisenä tavoitteena ampua juuri poliiseja, vai valikoituivatko he uhreiksi sattumalta.

Epäilty ampuja, 29-vuotias musta mies, kuoli tulitaistelussa poliisin kanssa. Amerikkalaismedian mukaan hän oli entinen merivoimien sotilas, joka oli palvellut Irakissa vuosina 2008-2009. Miehellä ei tiettävästi ollut yhteyksiä mihinkään ääriryhmään. Hän oli kotoisin Missourista, ja sunnuntai oli hänen 29-vuotissyntymäpäivänsä.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun poliisi sai eilen aamulla ilmoituksen miehestä, joka kävelee moottoritiellä rynnäkkökiväärin kanssa. Kun poliisit saapuivat paikalle, mies avasi tulen heitä kohti.

Uutiskanava CNN:n lähteiden mukaan ampuminen tapahtui huonomaineisella alueella, jolla liikkuu paljon huumeita ja jengejä. Joidenkin tietojen mukaan ampumisen taustalla saattoikin alun perin olla jengien yhteenotto, jonka sivullisiksi uhreiksi paikalle hälytetyt poliisit joutuivat.

Baton Rougessa jännittynyttä

Viranomaiset ottivat ampumiseen liittyen kiinni kaksi ihmistä. Muutaman tunnin kuluttua uutistoimisto AP kertoi, että heidät on vapautettu ilman syytteitä. Poliisi tutkii kuitenkin edelleen mahdollisuutta, ettei ampuja toiminut täysin yksin. 

Presidentti Barack Obama vaati kaikkia amerikkalaisia tuomitsemaan poliiseihin kohdistuvan väkivallan.

– Huolimatta siitä, mikä (ampumisen) motiivi oli, näiden urheiden poliisien kuolema korostaa vaaroja, joita poliisit kohtaavat joka päivä. Meidän täytyy kansakuntana tehdä selväksi, ettei mikään oikeuta väkivaltaa poliiseja kohtaan, Obama sanoi televisioidussa puheessa.

Tilanne Baton Rougessa on ollut jännittynyt, koska aiemmin tässä kuussa poliisi ampui kaupungissa mustan Alton Sterlingin. Sterlingin ja toisen, Minnesotassa poliisin ampuman mustan miehen kuolemat ovat kirvoittaneet Yhdysvalloissa laajoja poliisiväkivallan vastaisia mielenosoituksia. Toissaviikolla Dallasin mielenosoituksessa musta mies ampui viisi poliisia. 

Lue myös:

    Uusimmat