Mainos

Baton Rougen ampuja teki väijytyksen poliisille, ampumisen motiivi ei vielä tiedossa

Yhdysvaltain Baton Rougen ampujan kohteena olivat nimenomaan poliisit, Louisianan poliisi tiedotti maanantaina.

Asiasta kertoi muun muassa The New York Times.

– Ensimmäiset tutkimukset osoittavat, että ampuja järjesti väijytyksen juuri poliiseille, J.B. Slaton Louisianan poliisista kertoi New York Timesille. 

Sunnuntaina sattuneessa ampumisessa kuoli kolme poliisia. Tulitaistelussa haavoittui lisäksi kolme poliisia, joista yksi vakavasti. Epäilty ampuja, 29-vuotias musta mies, kuoli poliisin luoteihin.

Slatonin mukaan poliisi ei vielä tiedä epäillyn ampujan motiivia ja asian selvittäminen jatkuu.

Maanantaina poliisi kuuli ihmisiä saadakseen havaintoja ampujan liikkeistä ja toiminnasta ennen ampumavälikohtausta. Tapahtumat saivat sunnuntaina alkunsa, kun poliisille tuli ilmoitus miehestä, joka kävelee moottoritiellä rynnäkkökiväärin kanssa. Kun poliisit saapuivat paikalle, mies avasi tulen heitä kohti. 

Irakissa palvellut merivoimien sotilas

Amerikkalaismedioiden mukaan epäilty ampuja oli entinen merivoimien sotilas, joka oli palvellut Irakissa vuosina 2008-2009. Mies oli kotoisin Missourista, ja sunnuntai oli hänen 29-vuotissyntymäpäivänsä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan epäilty oli viime vuonna vaihtanut nimensä. AFP:n mukaan uusi nimi liittyi miehen kuulumiseen mustien Washitaw Nation -nimiseen ryhmään.

Yhdysvaltain poliisi on tutkinut myös epäillyn ampujan sosiaalisen median käyttöä. Miehen uuteen nimeen liitetylle Twitter-tilille ilmestyi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kirjoitus, jossa luki: "Vaikka heräät joka aamu, se ei tarkoita, että olet elossa. Ja vaikka jättäisit taaksesi fyysisen kehosi, se ei tarkoita, että olet kuollut."

Useissa aiemmissa Twitter-päivityksissä kommentoitiin viimeaikaisia mustien miesten ampumisia Yhdysvalloissa.

CNN:n mukaan mies julkaisi 10. heinäkuuta Youtube-kanavallaan Dallasissa kuvatun videon, jolla hän vaatii mustia taistelemaan.

– Kukaan ei ole onnistunut vain protestoimalla. Täytyy taistella vastaan, hän sanoo.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.