Mainos

Barclays ja ABN yhdistymässä

Britannian kolmanneksi suurimman pankin Barclays'in ja Hollannin suurimman pankin ABN:n fuusio synnyttää Euroopan toiseksi suurimman finanssikonsernin. Yhdistäminen voi johtaa 23 600 työntekijän vähentämiseen.

Eurooppaan on syntymässä uusi pankkijätti, sillä brittiläinen Barclays aikoo ostaa hollantilaisen ABN Amron. Maailman suurimman pankkifuusion kauppahinta nousee 67 miljardiin euroon.

Barclays maksaa ABN:n osakkeista vain pienen ylihinnan suhteessa yhtiön perjantain osakekurssiin. Ennen yhdistymisneuvottelujen julkituloa ABN:n kurssi oli kuitenkin 33 prosenttia pienempi kuin osakekohtainen kauppahinta.

Kauppa synnyttää Euroopan toiseksi suurimman ja maailman viidenneksi suurimman finanssikonsernin. Barclays on Britannian kolmanneksi suurin pankki ja ABN Hollannin suurin.

Pankkien yhteenlaskettu markkina-arvo lähentelee 130 miljardia euroa. Niillä on yhteensä 47 miljoonaa asiakasta ja 220 000 työntekijää 50 eri maassa.

Barclaysin arvion mukaan toimintojen yhdistäminen voi johtaa 23 600 työntekijän vähentämiseen. Lähivuosina fuusiosta saataisiin 3,5 miljardin euron vuotuiset synergiaedut, brittipankki arvioi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.