Barcelonan kriisi syvenee – oikeustoimia luvassa: "Korruptio on silminnähtävää"

Jalkapallojätti Barcelonan johdossa kytevät jännitteet kiristyvät entisestään. Seuran varapuheenjohtajana toiminut Emili Rousaud jätti organisaation yhdessä viiden muun hallituksen jäsenen kanssa viime viikolla, mutta lisää käänteitä on luvassa.

Irtisanoutumiset olivat seurausta sosiaalisessa mediassa levinneestä skandaalista, jonka mukaan seuran nykyinen presidentti Josep Maria Bartomeu olisi palkannut yrityksen kiillottamaan tämän imagoa presidenttikautensa lopussa halventaen samalla korkean profiilin Barcelona-vaikuttajia. Yritykselle maksettua summaa pidetään myös ylimitoitettuna.

Nykyistä presidenttiä korruptiosta syyttävä Rousaud ei ole jättämässä seuraa pelkästään taakseen, sillä hän suunnittelee oikeustoimia sitä kohtaan. Rousaud kertoi espanjalaiselle radiokanavalle RAC1:lle ja sanomalehti Mundo Deportivolle epäilevänsä yksityishenkilöiden hyötyneen laittomasti seuran omaisuudesta. Seuran ilmoitettua vastaavansa korruptiosyytöksiin niin ikään oikeustoimilla Rousaud julkaisi tiedotteen.

– Seura on hävittänyt sopimuksia eri yritysten kanssa, joista yksi löytyy veroparatiisista ja vahingoittaa rahanpesua vastustavaa lainsäädäntöä. Tavoitteena on ollut välttää toiminnan sisäinen valvonta. Korruptio on silminnähtävää. Pystyn todistamaan väitteeni, eikä Barcelonan valituksella ole pohjaa. Toin seurassa ollessani nämä epäjohdonmukaisuudet esiin. Ne ovat valitettavasti myös syy lähtööni, Rousaudin tiedotteessa kerrottiin.

Lue myös:

    Uusimmat