Jättirangaistuksen saanut Manchester City vastahyökkäykseen – "Kyse enemmän politiikasta kuin oikeudesta"

0:50
Manchester City suljetaan ulos Mestarien liigasta kahdeksi vuodeksi – seura vähätteli sponsoritulojaan.

Euroopan jalkapalloliiton Uefan päätös sulkea Manchester City kahdeksi kaudeksi Mestarien liigasta on poliittinen, englantilaisseuran toimitusjohtaja Ferran Soriano jyrähti keskiviikkona. 

Uefa tiedotti viime perjantaina, että City suljetaan maanosan pääkilpailusta kahdeksi vuodeksi kuluvan kauden jälkeen. Sen mukaan jättiseura on harhauttanut Uefaa pääsponsoriltaan Etihadilta saamiensa tulojensa osalta ja rikkonut vakavasti taloudellisen reilun pelin sääntöjä.  

Lisäksi Citylle lätkäistiin myös 30 miljoonan euron suuruiset sakot. 

Seura on kiistänyt väärinkäytökset ja kertonut vievänsä asian urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen CAS:iin. Nyt Soriano on teroittanut Cityn kantaa seuran verkkosivuilla. 

– Päivän tärkein mainittava asia on se, etteivät syytökset ole totta. Eivät yksinkertaisesti ole, Soriano aloitti ja kritisoi samalla Uefan tutkimusyksikön menetelmiä. 

– Toimitimme heille todisteet, mutta yksikkö luotti ennemmin epäoleellista tietoa sisältäneisiin varastettuihin sähköpostiviesteihin. On siis normaalia, että tunnemme näin.

Espanjalaispomon mielestä City on joutunut likaisen pelin kohteeksi. 

– Tässä näyttäisi olevan kyse enemmän politiikasta kuin oikeudesta. 

Sheikki Mansour bin Zayed al-Nahyanin omistama pääomasijoitusyhtiö Abu Dhabi United Group on Manchester Cityn pääomistaja 77 prosentin osuudella. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.