Barcelona suunnittelee koronarajoitusten palauttamista: Espanjan Kataloniassa on todettu lähes 1 000 uutta tartuntaa viikkoja rajoitusten purkamisen jälkeen

1:52
Katso myös video: MTV Uutiset kertoi Espanjan uusista alueellisista koronarajoituksista.

Barcelonan kaupunki suunnittelee palauttavansa joitakin koronarajoituksia. Koronatartuntojen määrä on kolminkertaistunut alueella viikon sisään. 

Asiasta ilmoitti kaupungin pormestari keskiviikkona.

Aiemmin viikolla paikallinen tuomioistuin kumosi lähes 200 000 asukkaan suunnitellun eristämisen Espanjan Kataloniassa.

Kataloniassa raportoitiin tiistaina kolme uutta koronakuolemaa ja 938 uutta tartuntaa vain muutamia viikkoja koronarajoitusten poistamisen jälkeen.

Uusista tapauksista noin 60 prosenttia raportoitiin Katalonian pääkaupungissa Barcelonassa ja sen lähialueilla. 

Kaupungin pormestari Ada Colau ilmaisi radiohaastattelussa, että tartuntojen määrän kasvu johtuu ennen kaikkea joukkokokoontumisista, joissa ei huolehdita turvaväleistä.

– Emme puhu edeltäneiden kuukausien kaltaisesta täydellisestä eristyksestä, mutta joitain toimenpiteitä tulee mielestäni ottaa laajemmin käyttöön, hän sanoi. 

Colau ei täsmentänyt, millaisista toimenpiteistä olisi kyse. Esimerkiksi maskipakko julkisissa tiloissa on jo voimassa koko Katalonian alueella.

Toimenpiteistä keskusteltaisiin hänen mukaansa seuraavan kahden päivän aikana. 

Espanjassa on ollut yksi pahiten koronasta kärsineistä maista Euroopassa. Maassa oli todettu kesäkuun loppuun mennessä noin 28 000 koronakuolemaa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja