Mainos
UCL

Kaikki ottelut suorana C Moressa

Katso lisää

Barcelona-presidentti haluaa muutoksia Mestarien liigaan: "Ei voi olla niin, että emme kohtaa Manchester Unitedia ja Liverpoolia vuosiin"

1:36
Lionel Messi iski Liverpoolia vastaan Mestarien liigan välierien avausosassa kahdesti.

Barcelonan presidentin Josep Maria Bartomeun mukaan Mestarien liiga tarvitsee muutoksia, jotta voidaan varmistaa huippujoukkueiden kohtaaminen useammin. Ulkomailla pelattaville La Liga -otteluille Bartomeu näyttää myös vihreää valoa.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa aloitti jäsenseurojensa edustajien kanssa maaliskuussa keskustelut Mestarien liigan ja muiden mannerten välisten turnausten tulevaisuudesta vuodesta 2024 eteenpäin.

Eurooppalaisten seurojen yhteistyöjärjestön ECA:n puheenjohtaja Andrea Agnelli on kutsunut järjestönsä 232 jäsentä kesäkuussa kokoontumiseen, jossa keskustellaan Uefan tulevaisuudesta.

– Kannattajat pyytävät meiltä enemmän europelejä. Vuodesta 2024 eteenpäin uusi formaatti tulee sallimaan tämän. Tulemme muuttamaan sen paremmaksi, Bartomeu sanoi The Guardianin sunnuntaina julkaisemassa haastattelussa.

– Kohtasimme Manchester Unitedin ensimmäistä kertaa 11 vuoteen. Liverpool-ottelu oli ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen sitten vuoden 2006. Ei voi olla niin, että pelaamme paljon pelejä, mutta emme kohtaa Manchester Unitedia ja Liverpoolia vuosiin.

Bartomeu kertoi vastustaneensa ajatusta pysyvistä joukkueista Mestarien liigassa, mutta tarkensi näkemystään.

– Kukaan ei puhu suljetusta sarjasta tai Superliigasta. Se tulee olemaan kehityskaari ja puoleensavetävä. Kyse ei ole vallankumouksesta.

Barcelona-presidentti lisäsi kannattavansa yhä Espanjan liigan otteluiden pelaamista maan ulkopuolella. Seura vetäytyi ehdotetusta La Liga -ottelusta Barcelonan ja Gironan välillä Miamissa viime tammikuussa "yhteisymmärryksen puutteen vuoksi".

– Haluamme jatkaa jalkapallon levittämistä Yhdysvalloissa. Haluan ulkomailla pelattavan vuosittain kolme ottelua La Ligan markkinoimiseksi. Yksi Yhdysvalloissa, yksi Lähi-idässä ja yksi Aasiassa. He katsovat meitä TV:stä ja tämä on yksi tapa lähestyä heitä entisestään, Bartomeu sanoi.

Mestarien liigan ottelut ja studiot tällä viikolla:

Tiistai:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Liverpool – Barcelona klo 21.55 C More Sport 1

Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Ajax – Tottenham klo 21.55 C More Sport 1

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja