Mainos

Barak ja Arafat sopimukseen

Israelin pääministeri Ehud Barak ja palestiinalaisjohtaja Jasser Arafat ovat päässeet sopimukseen väkivaltaisuuksien lopettamisesta Lähi-idässä.

Arafat ja Barak

Israelin viranomaislähteiden mukaan pääministeri Barak suostuu vetämään Israelin sotilasjoukkoja länsirannalta ja Gazasta rauhoittaakseen tilannetta. Neuvotteluja on tarkoitus jatkaa Egyptin presidentin Hosni Mubarakin johdolla. Neuvotteluja on nyt käyty Pariisissa Yhdysvaltain ulkoministerin Madeleine Albrightin johdolla. Vihollisuudet palestiinalaisalueella ja Israelissa ehtivät jatkua tällä erää kuusi päivää.
(MTV3-Reuters)

Arafat vaati aiemmin, että Israel suostuu ulkopuoliseen tutkimukseen palestiinalaisten ja Israelin armeijan yhteenotoista. Arafat haluaa tutkimukseen mukaan Ranskan ja Egyptin edustajia. Pääministeri Barak kertoi Pariisissa, ettei hän pidä kansainvälistä tutkimusta tarpeellisena. Asiassa riittäisi tutkimus, johon osallistuisi israelilaisia ja palestiinalaisia turvallisuusviranomaisia ja amerikkalainen välittäjä, Barak sanoi tavattuaan Ranskan presidentti Jacques Chiracin.

Ei suuria yhteenottoja

Viime torstaina alkaneet väkivaltaisuudet ovat jo vaatineet ainakin 58 ihmisen hengen. Uusista suurista yhteenotoista ei kuitenkaan päivän mittaan tullut tietoa. Varhain aamulla kaksi palestiinalaista poliisia sai surmansa ammuskelussa Israelin armeijan kanssa Jordanjoen länsirannalla Beituniassa.

Palestiinalaiset, ja eräät ulkomaat, syyttävät Israelia liiallisesta voimankäytöstä palestiinalaisia mielenosoittajia vastaan. Palestiinalaisten mielenosoitukset alkoivat viime torstaina, kun israelilainen oikeistopoliitikko Ariel Sharon oli vieraillut Jerusalemin Temppelivuorella alueella, jossa on muhamettilaisten kolmanneksi pyhin paikka, Al Aksan temppeli, samoin kuin juutalaisten pyhiä paikkoja.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.