Baltimoren tuhoutuneen sillan rakenteista nostettu pois ensimmäinen osa – kuvernööri kuvailee tilannetta uskomattoman monimutkaiseksi

Yhdysvaltain Baltimoressa tiistaina tuhoutuneesta Francis Scott Key -sillasta on nostettu pois ensimmäinen osa, viranomaiset kertoivat sunnuntaina.

Marylandin kuvernööri Wes Moore totesi sunnuntaina, että kuolleiden ruumiit halutaan löytää ennen sataman avaamista.

Jättimäisessä operaatiossa nostettiin arviolta 200 tonnia painava siltarakenne. Silta romahti, kun Dali-rahtialus törmäsi siihen. Viranomaiset ovat kertoneet, että satama-alueen raivaustyöt ovat hankalia.

Romahtaneen sillan osia erotellaan toisistaan, jotta niitä pystytään poistamaan. Raivattavana on tonnien edestä teräsromua syvästä vedestä. Onnettomuudessa kuoli tiettävästi kuusi tietyöntekijää. Heistä kahden ruumiit on löydetty.

Yhdysvaltain rannikkovartioston tiedottaja Kimberly Reaves sanoi tiedotteessa, että nyt pois nostettu osa oli sillan ylärakenteesta pohjoispäädystä. Reavesin mukaan osia nostetaan erilliselle proomulle ennen kuin ne viedään jätteenkäsittelyyn.

Viranomaiset toivovat, että romahtaneen sillan osien poistamisen jälkeen myös muiden kuolleiden ruumiit pystyttäisiin löytämään ja että satama voitaisiin avata liikenteelle mahdollisimman pian. Onnettomuudella on ollut välittömiä vaikutuksia laivaliikenteen lisäksi arviolta noin 15  000:n satamassa työskennelleen ihmisen työhön.


Sääolosuhteet vaikeuttavat raivausta

Liittovaltion hallinto on hyväksynyt 60 miljoonan dollarin hätärahoituksen muun muassa raivaustöihin. Uuden sillan rakentamisen kustannukset voivat kohota miljardiin dollariin.

Marylandin kuvernööri Wes Moore sanoi sunnuntaina, että vaikea työ on alkanut.

– Edistystä tapahtuu, vaikka tilanne on uskomattoman monimutkainen.

Mooren mukaan sääolosuhteet haittaavat raivaustöitä ja että vedenalainen jäte estää sukeltajien työskentelyä tällä hetkellä.

Moore sanoi MSNBC-kanavalle sunnuntaina, että prioriteettina on löytää ruumiit ennen kuin sataman kanava avataan uudelleen.

Yhdysvaltalaisviranomaisten mukaan alus menetti ohjattavuutensa ja ajautui päin siltaa. Laiva pudotti ankkurinsa yrittäessään hidastaa vauhtia, ja alukselta soitettiin hätäpuhelu viranomaisille. Noin 300-metriä pitkä alus oli juuri lähtenyt Baltimoren satamasta täydessä konttilastissa kohti Sri Lankaa, kun onnettomuus tapahtui.

Lue myös:

    Uusimmat