Baltimoren siltaromahduksen pelastustoimet käynnissä – kuusi ihmistä vielä kateissa

Video näyttää Baltimoren siltaromahduksen tuhojen mittakaavan 3:52
Tältä onnettomuuspaikalla näytti aikaisemmin tiistaina.

Uhrien etsinnät jatkuvat edelleen Baltimoressa Marylandin osavaltiossa. Viranomaiset eivät usko törmäyksen olleen tahallinen.

Yhdysvaltain itärannikolla Baltimoressa noin 300 metriä pitkä konttilaiva Dali törmäsi Francis Scott Key -siltaan hieman ennen puolta kahta tiistain vastaisena yönä paikallista aikaa. 

ABC News kertoo konttilaivan menettäneen propulsion eli työntövoimansa lähtiessään Baltimoren satamasta. Tieto perustuu Kyberturvallisuudesta ja infrastruktuurin turvallisuudesta vastaavan viraston raporttiin. 

Raportin mukaan konttilaiva olisi varoittanut Marylandin viranomaisia mahdollisesta törmäyksestä. 

– Alus törmäsi siltaan aiheuttaen sen täydellisen romahduksen, raportissa kerrotaan.

Tällä hetkellä uhrimäärästä ei ole tarkkaa tietoa, mutta Suomen aikaa iltapäivällä pidetyssä tiedotustilaisuudessa Baltimoren viranomaiset kertoivat etsivänsä tällä hetkellä kuutta henkilöä.

Viranomaiset ovat kertoneet pelastaneensa vedestä tähän mennessä kaksi ihmistä, joista toinen on vakavasti loukkaantunut ja toinen selvisi onnettomuudesta vahingoitta.

Veteen saattoi pudota sillalta myös ajoneuvoja.

Marylandin liikenneministeri Paul Wiedefeld vahvisti myös CNN:lle, että sillalla työskenteli urakoitsijoita sillan romahtamishetkellä. 

Piirikunnan johtaja Olszewskin mukaan olosuhteet ovat alueella vaikeat.

– Kyseessä on syvän kanavan satama. Vettä on 40, 50 jalkaa, ja virtaukset ovat voimakkaita. Sää on tuulinen, vesi on kylmää. Olemme siis varmasti huolissamme vedessä olevista, puhumattakaan sillalta putoamisesta, hän kertoo.

Romahtanut silta oli pituudeltaan runsaat 2,6 kilometriä pitkä ja nelikaistainen. 

FBI: Törmäys ei liity terrorismiin

Singaporen lipun alla seilaava konttilaiva Dali oli juuri ennen törmäystä lähtenyt Baltimoren satamasta kohti Sri Lankan pääkaupunkia Colomboa. CNN:n mukaan laivaa ei ohjannut aluksen oma miehistö, vaan paikalliset luotsit, joita käytetään erityisesti välttämään tiistaiaamun kaltaisia onnettomuuksia. 

Paikalliset luotsit tuntevat kunkin sataman, joen ja kanavan vaarat.

– Luotsit siirtävät laivoja Baltimoren satamaan ja satamasta ulos, Wiedefeld kertoi lehdistötilaisuudessa. 

Kukaan konttilaivan miehistöstä ei loukkaantunut onnettomuudessa. 

Yhdysvaltain sisäisen turvallisuuden ministeri Alejandro Mayorkas kirjoitti viestipalvelu X:ssa, ettei tällä hetkellä ole mitään viitteitä siitä, että törmäys olisi ollut tahallinen. 

Yhdysvaltain liittovaltion poliisin eli FBI:n mukaan siltaromahdus ei liity terrorismiin tämänhetkisten tietojen perusteella. 

Lue myös:

    Uusimmat