Mainos

Balilla lomailevat suomalaiset suhtautuvat tulivuoren elonmerkkeihin rauhallisesti – lentokenttä kiinni huomiseen asti

Indonesian Balilla Denpasarin kansainvälinen lentokenttä pysyy suljettuna vielä ainakin vuorokauden. Lentokenttä suljettiin maanantaina Agung-tulivuoren ilmaan sylkemän tuhka- ja savupilven takia.

Maanantain perumiset vaikuttivat yhteensä noin 59  000 ihmisen matkoihin, ja tiistain perumisten myötä 30  000 matkustajaa lisää on jäämässä jumiin Balille.

Matkoja alueelle järjestävän Tjäreborgin maajohtajan Anu Niemelän mukaan Balilla lomailevat matkaajat ovat suhtautuneet tilanteeseen rauhallisesti.

–  Meillä ei ole kukaan roikkumassa Balilla missään erityisjärjestelyissä. He, jotka olivat lähdössä kotiin, ehtivät lähteä normaalisti, ja seuraavat ovat lähdössä perjantaina. He lomailevat normaalisti ja ovat ihan rauhallisin mielin. Elo on ihan normaalia siellä, missä päin meilläkin on matkaajia.

– Olemme viestitelleet kaikille, että otamme yhteyttä, jos lentoja pitää reitittää uudestaan.

Niemelän mukaan Balilla olevia matkaajia autetaan esimerkiksi majoituksen järjestämisessä, jos lentokentän sulku pitkittyy.

Matkan voi perua kuluitta

Balille matkan tiistaille tai keskiviikolle varanneet saavat Niemelän mukaan peruuttaa matkansa kuluitta tai vaihtaa matkakohdetta. Niemelän mukaan seuraavien matkaajien suhteen tehdään jatkopäätöksiä tänään puolenpäivän aikaan.

–  Muutamat ovat vaihtaneet toiseen kohteeseen. Ainakin yksi porukka on nyt lähdössä Teneriffalle. Yksi peruutus on tainnut tulla, mutta ei mitään joukkoperuuttamista. Menijöitäkään ei ole kauheasti näinä päivinä.

Niemelän mukaan Tjäreborg ilmoitti lentokentän sulusta asiakkaille tekstiviestitse sunnuntaina. Kenttä suljettiin varhain maanantaina Suomen aikaa. Tekstiviesti ei kuitenkaan tavoittanut kaikkia.

Eräs asiakas kommentoi Tjäreborgin Facebook-sivuilla saaneensa tiedon lennon peruuntumisesta ensimmäisenä Hong Kong Airlinesilta. Asiakkaan mukaan Tjäreborg ilmoitti asiasta vasta päivä sen jälkeen, kun lentojen olisi jo pitänyt lähteä. Kommentti poistettiin myöhemmin.

–  Huomasin itsekin, että siellä oli joku, joka ei ollut saanut viestiä, mikä on tietysti ikävää. En tiedä mitä teknisiä ongelmia on ollut, ettei viesti ole mennyt perille, Niemelä sanoo.

"Varsinaisesti jumissa täällä ei olla"

Denpasarin sulun vuoksi noin 500 matkustajaa on siirtynyt maa- ja merireittiä läheiselle Jaavan saarelle jatkaakseen matkaansa Jakartan lentokentältä. Suurin osa peruttujen lentojen matkustajista odottaa kuitenkin Balilla kentän aukeamista.

Balilla toimivassa I Love Bali -matkatoimistossa työskentelevä Toni Kallunki kertoi STT:lle, että toistaiseksi tiedossa on, että lentokentän tilanteesta kerrotaan seuraavan kerran keskiviikkona seitsemältä aamulla Balin paikallisaikaa.

–  Nyt näyttää siltä, ettei kenttä ehkä avaudu huomennakaan, mutta toisaalta tilanne voi muuttua nopeastikin, Kallunki sanoi puhelimessa tiistaiaamuna Suomen aikaa.

Myös Kallungin mukaan asiakkaat ovat suhtautuneet tilanteeseen rauhallisesti.

–  Varsinaisesti jumissahan täällä ei olla, vaan Jaavan kautta pääsee pois.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.