Mainos

Bahrain teloitti kolme miestä ampumalla – ensimmäiset kuolemantuomiot vuosiin

Bahrainissa viranomaiset ovat teloittaneet kolme miestä. Miehet saivat kuolemantuomion kolmen poliisin surmaamisesta pommi-iskussa vuonna 2014.

Teloitukset ovat ensimmäiset seitsemään vuoteen, kertoo Reuters. Ihmisoikeusjärjestö Reprieven mukaan ensimmäiset teloitukset sitten vuoden 2010. Korkein oikeus antoi kolmelle shiiamuslimille kuolemantuomion viikko sitten. Valtiollinen uutistoimisto BNA kertoi, että miehet ammuttiin. Seitsemän muuta iskusta tuomittua sai elinkautisen tuomion.

Maan shiialaiskylissä puhkesi eilen mielenosoituksia, kun huhu teloituksesta levisi.  

Bahrainissa shiiamuslimit ovat olleet merkittävässä asemassa niin sanotun arabikevään mielenosoituksissa. Sunnimuslimienemmistöinen hallitus murskasi protestit alkuunsa ja sai myös apua muilta Persianlahden rajanaapureiltaan. Viime vuonna viranomaiset pidättivät kriittisiä shiiamuslimeita ja vaikeuttivat entisestään pääopposition toimimista.

Kuolemantuomioiden pelätään aiheuttavan uusia protesteja. Aktivistit ovat tuominneet teloitukset ja sanoneet niiden vaarantavan turvallisuuden maassa.

Juttua korjattu 15.1.2017 klo 11:55: Reuters korjasi aikaisempaa uutista, jonka mukaan iimeksi Bahrainissa olisi teloitettu vuonna 2008. Oikea vuosi on 2010.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.