Mainos

Baariin piirtämään alastonmallia? Taidepiirien suosima Drink and Draw -tapahtuma on avoin kaikille

1:38

Suomessakin suosion saaneissa Drink and Draw - tapahtumissa piirtäminen tapahtuu nimen mukaisesti virvokkeiden äärellä. Kävimme Lahdessa katsomassa, mistä on kyse.

Graafinen suunnittelija ja kuvataiteilija Hanna-Sisko Onnela istuu piirustuslehtiö edessään. Tiedossa on kaksi tuntia piirtämistä. Lavalla oleva malli on alasti.

– Mietin äsken, että jos joku tulee tänne alakerran vessaan, niin hän voisi vähän ihmetellä, mitä täällä tapahtuu, ensi kertaa tapahtumassa mukana oleva Onnela hymyilee.

– Tätähän se taiteen tekeminen ja harjoittelu on. Elävä malli on oikeastaan paras. Kun malli on tuossa, löydät hirveästi nyansseja ja varjokohtia.

Erilaisen tilanteesta tekee se, että olemme Ravintola Virastossa ja piirtäjät siemailevat piirtäessään olutta tai muita juomia.

Huippusuosittuja tapahtumia

Lahdessa tilaisuuden järjestää Painthouse -taiteilijayhteisö. Kuvataitelija Kirsi Karppinen kertoo, että menossa on neljästoista kerta.

– Itseasiassa joudun selittelemään konseptia aika monille, mutta tämähän on vain tällaista rentoa yhdessäoloa, Karppinen nauraa.

Karppinen kuvailee Drink & Draw Lahti -tilaisuuksia huippusuosituiksi. Tälläkin kertaa ravintolan alakerta on lähes täynnä.

Paikalla on paljon kuvataitelijoita, mutta kaikki ovat tervetulleita.

– Tänne saa tulla kuka haluaa eikä tarvitse olla ammattilainen. Ei tarvitse myöskään osata piirtää. Voi vain tulla katsomaan ja kokeilemaan, Karppinen rohkaisee.

Alastomuus herättää kysymyksiä

Tänä iltana malleja on kaksi. Seuraavaksi lavan valtaa miesmalli ja naismallin tunnin urakka on ohi.

– Tosi keskittynyttä ja tosissaan tekevää porukkaa, piirustusmalli Heidi Katajamäki hehkuttaa.

Katajamäki kertoo, että alastomuus baariympäristössä on herättänyt kysymyksiä.

– Ihmiset kysyvät, oletko tosiaan siellä alasti. Ehkä se on outoa niille, jotka eivät ole tottuneet piirtämään alastonmallia.

– Kyllä on tosi nopeasti puututtu asiaan, jos on tullut jotain asiatonta. Saman tien on ohjattu muualle viettämään iltaa, Heidi Katajamäki kertoo.

Kaikki piirtämään

Hanna-Sisko Onnela on tyytyväinen ensikertalainen.

– Tosi rentoahan tämä on. Sitä unohtaa nopeasti kaiken muun, kun piirtää niin nopeasti kuin pystyy. Ei kotona pääse tällaiseen draiviin, että piirtäisi kaksi tuntia putkeen.

Uskaltaako tänne tulla ihminen, joka ei ole aiemmin juurikaan piirtänyt?

– Mielestäni uskaltaa. Tämä on matalan kynnyksen tilaisuus eikä kenellekään tarvitse näyttää, mitä teet. Tutkiskelet vaan sitä hetkeä, Hanna-Sisko Onnela sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.