Mainos

Aviomiestä epäillään 70-vuotiaan vaimonsa tapon yrityksestä, nainen on tehohoidossa kriittisessä tilassa – poliisin mukaan teko oli äkillinen

Pohjanmaan poliisi sai eilen aamulla kello 8.51 ilmoituksen Jalasjärven Koskuella tapahtuneesta epäillystä tapon yrityksestä.

Poliisi meni paikalle usean partion voimin ja löysi 70-vuotiaan naisen huonokuntoisena kotitalostaan. Naisen 70-vuotias aviomies löytyi kuolleena talon ulkopuolelta.

Nainen oli joutunut väkivallan kohteeksi ja hänet vietiin hoitoon Tampereen yliopistolliseen keskussairaalaan hengenvaarallisessa tilassa.

– Nainen leikattiin eilen sairaalassa ja hän on tehohoidossa. Tänään meille ei ole tullut uutta tietoa hänen voinnistaan, mutta ainakin eilen hänen tilansa oli kriittinen. Hän on ollut tajuttomana koko ajan eikä hän ole pystynyt kommunikoimaan, rikoskomisario Harri Teivaanmäki Pohjanmaan poliisista kertoo.

Helikopteri vei naisen sairaalaan

Poliisi ei vielä kerro kuka teki hätäkeskukseen ilmoituksen epäillystä henkirikoksen yrityksestä tai miten teko oli tehty. Tapon yritys oli tapahtunut eilen aamulla hieman ennen ilmoitusta.

– Kyse on tuoreista tapahtumista, eli eiliseen aamuun ne sijoittuu. Äkillinen tapahtuma se on ilmeisesti ainakin ollut, Teivaanmäki sanoo.

Poliisi löysi naisen aviomiehen kuolleena talon ulkopuolelta alle kahden tunnin kuluttua ilmoituksesta.

Tapauksen vuoksi Jalasjärven Koskuella oli mittava poliisioperaatio ja paikalla oli myös helikopteri.

– Helikopteri oli siellä sen vuoksi, että se kuljetti naisen sairaalaan Tampereelle.

Poliisilla aavistus teon syistä

Pariskunnan kotitalossa ei ollut tapahtumahetkellä muita ihmisiä. Toistaiseksi 70-vuotias mies on ainoa, jota epäillään tapon yrityksestä. Miehen kuolemaan ei epäillä liittyvän rikosta.

Poliisin mukaan tapahtumaan ei näyttäisi liittyvän avioparin lisäksi muita henkilöitä, mutta asiaa selvitetään vielä tutkinnassa. Poliisi tavoitti jo eilen pariskunnan lähiomaiset.

– Teon motiivia on aika vaikea selvittää, kun epäilty on kuollut, mutta meillä on jotain aavistusta teon syistä. Kaikki taustat selvitetään tutkinnassa, jotta saamme tekoa edeltäviä tapahtumia mahdollisimman tarkasti selville, Teivaanmäki kertoo.

Tapon yrityksestä epäilty mies ei ole poliisille entuudestaan tuttu eikä hänellä ole rikostaustaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.