Avioliitto voi pelastaa henkesi! Tutkimuksen mukaan sinkkuus vaarantaa miesten terveyden

Tuore tutkimus paljastaa aviossa elävien miesten selviävän leikkauksista yksin eläviä miehiä paremmin.

Alttarille kävely kannattaa. Ei vain sen takia, että saa rinnalleen ihmisen elämän iloihin ja suruihin. Avioliitto voi kirjaimellisesti pelastaa ihmishenkiä.

Duken yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan naimisissa olevat miehet selviävät kirurgisista leikkauksista paremmin kuin sinkkumiehet. Tutkimus paljastaa, että sinkkumiehillä on kolmanneksen suurempi riski kuolla kahden vuoden sisällä lääketieteellisesti suoritetusta leikkauksesta kuin miehillä, jotka ovat sormustaneet elämänkumppaninsa.

Eronneiden miesten riski kuolla leikkauksen jälkeen on jopa 76 prosenttia korkeampi kuin naimisissa olevilla tai leskillä.

Tutkimukseen osallistui yhteensä 11 500 aikuisikäistä miestä. Tutkimukseen ei osallistunut sydänleikkauksen läpikäyneitä leikkauspotilaita lainkaan. Kaikista tutkimukseen osallistuneista 7,7 prosenttia kuoli kahden vuoden sisällä leikkauksesta.

Syitä avioliiton terveydelle hyödylliseen vaikutukseen ei tiedetä, mutta on selvinnyt, ettei sama päde naisiin. Heidän leikkauksen jälkeinen elämänsä jatkuu normaalisti myös ilman miestä.

Tutkijat itse alleviivaavat tämän olevan ensimmäinen virallinen selonteko, joka paljastaa avioliiton terveydellisiä vaikutuksia. Sinkkumiesten kannattaakin tutkimustulosten valossa panostaa seuraelämäänsä entistä enemmän. 

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja