AVI:n lääkäri tylyttää tapahtumia löperyydestä koronarajoitusten kanssa: ”Ei ole ihan mennyt perille se, mikä on turvaväli”

2:08
Yli 50 hengen yleisötilaisuuksia saa järjestää lokakuussakin – nämä asiat muuttuvat uuden linjauksen myötä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto ei kiristänyt kokoontumisrajoituksia lisääntyvistä koronatartunnoista huolimatta. Aluehallintoylilääkäri Mikko Valtonen kertoo, että kokoontumisrajoituksista päätettiin yleisarvion perusteella, joka perustuu viime viikonlopun perusteella.

– Nyt on näitä uusia tautiryppäitä ilmaantunut ja ne ovat kuitenkin olleet jollain tavalla hallittavissa ja jäljitettävissä, hän kertoo.

– Jos [rajoitukset] näyttävät epäasianmukaisilta ja tarvitaan tiukempia päätöksiä, niin uusia päätöksiä voidaan tehdä aika nopeallakin aikataululla.

Hänen mukaansa uusia rajoituksia joudutaan käyttämään, jos tartuntatapauksia ei enää pystytä jäljittämään yhtä tehokkaasti kuin nyt jos korona alkaa levitä pahemmin riskiväestön keskuuteen. Valkonen toteaa, että jos syyskuun rajoituksia noudatettaisiin, ei tauti leviäisi katsomoissa ja jääkiekko-otteluissa havaitulla tavalla.

– Ei ole ihan mennyt perille se, mikä on metri, mikä on puolitoista metriä ja mikä on turvaväli, vaan ottelun tuoksinassa ja huumassa lähdetään huutamaan ja levittämään pisaroita ympäriinsä. Ja sillä tavallahan se helposti tarttuu, hän sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja