Avaruusvääntö jatkuu: Elon Musk kiistää Kiinan väitteet ruuhkasta – "Sinne voi lähettää miljardeja satelliitteja"

0:50
Kerroimme aiemmin: Seattlessa kauhistuttiin, kun Space X:n Falcon 9 räjähti taivaalla

Teslamiljardööri Elon Musk kiistää Kiinan väitteet, joiden mukaan hänen Starlink-satelliittinsa aiheuttaisivat törmäysvaaraa ja ruuhkaa avaruudessa, kertoo BBC.

Kiina syytti hiljattain Elon Muskia siitä, että tämän yksityisen avaruusyhtiön Space X:n Starlink-satelliitit olisivat aiheuttaneet törmäysvaaran. Kiinan mukaan sen avaruusaseman turvallisuus oli uhattuna Muskin vuoksi.

Myös ESA on varoittanut

Muskin satelliiteista on ärähtänyt myös Euroopan avaruusjärjestö ESA, jonka mielestä Musk toimii avaruudessa omilla säännöillään lähettäessään sinne yksityisiä satelliitteja.

ESA:n pääjohtajan Josef Aschbacherin mukaan Starlinkin satelliitit vievät tilaa kilpailijoilta.

Muut asiantuntijat sanovat, että avaruudessa tarvitaan isompia turvavälejä kuin mitä Musk esittää. Musk ei kuitenkaan itse ole huolissaan turvallisuudesta, eikä satelliittien määrä hänen mielestään ole ongelma.

– Avaruuteen voidaan lähettää miljardeja satelliitteja Maata kiertäville radoille. Avaruus on uskomattoman laaja ja satelliitit ovat hyvin pieniä, Musk puuskahtaa.

– Tässä ei ole kyse mistään sellaisesta, että me tukkisimme avaruudessa jonkun tien. Pari tuhatta satelliittia ei merkitse mitään. Sehän nyt olisi aivan sama kuin pari tuhatta autoa Maan päällä – ei kerrassaan mitään, Musk jatkaa.

Kiinan väittämää uhkaa törmäysvaarasta sen avaruusaseman kanssa ei ole vahvistettu kansainvälisesti.

Musk on ampunut SpaceX -yhtiönsä voimin avaruuteen lähes 1900 Starlink -ohjelman satelliittia ja suunnitelmissa on jatkaa projektia vielä muutaman tuhannen satelliitin verran.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja