AVA Elokuvana karmiva tarina selittämättömästä ilmiöstä

AVA Elokuvana nähdään tänä torstaina Happening.

Happening-elokuvan oudot tapahtumat käynnistyvät, kun ihmiset jähmettyvät paikoilleen, alkavat puhuvat sekavia ja tappavat itsensä. Syytä selittämättömään ilmiöön haetaan terrori-iskusta, ja paniikin vallassa yhä elossa olevat ihmiset alkavat etsiytyä pakoon suurkaupungista.

Mark Wahlbergin esittämä biologianopettaja Elliot suuntaa vaimonsa, ZooeyDescanelin esittämän Alman, työtoverinsa Julianin ja tämän pienen Jess-tyttären kanssa epätoivoiselle pakomatkalle kohti Philadelphiaa, mutta yhteiskuntarakenteiden pikkuhiljaa pettäessä seurueen matka katkeaa pieneen, rauhalliselta vaikuttavaan maalaiskylään.

Pian kuitenkin käy selväksi, että itsemurha-aalto on levinnyt koko itärannikolle ja etenee jatkuvasti yhä pienemmille paikkakunnille. Pakolaisten ei auta kuin yrittää päästä jonnekin turvaan ja keksiä syy selittämättömään ilmiöön tai päätyä sen uhriksi...

Tiesitkö tätä Happening-elokuvasta?

– Ohjaaja M. Night Shyamalan kirjoitti käsikirjoituksen tietäen, että halusi juuri Mark Wahlbergin pääosaan. Alman rooliin harkittiin AmyAdamsia, mutta tämä kieltäytyi.

– Kuvaukset kestivät 44 päivää. Shyamalanin mukaan 85 prosenttia elokuvan tapahtumista tapahtuu ulkona.

Happening on ensimmäinen Shyamalanin elokuva, joka ei sovi alle 18-vuotiaille. Se on myös ensimmäinen elokuva, jossa ohjaaja ei esiinny cameo-roolissa. Hän on kuitenkin elokuvassa esiintyvän Joey-nimisen hahmon ääni.

– Elokuva sai pyyhkeitä kritikoilta, mutta ohjaaja itse kommentoi teostaan kertomalla, että työryhmän tavoitteena oli tehdä erinomainen B-luokan elokuva.

AVA Elokuva: Happening ti klo 22.00


AVA/Maria Aarnio

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja