Mainos

Auttajat eivät saaneet risteyksessä sutinutta bussia liikkeelle, kunnes 9-vuotiaat Lenni ja Valtteri keksivät ratkaisun – äiti: "En olisi uskonut että pojilla leikkaa noin hyvin"

0:21
Pojat ovat saaneet runsaasti kiitoksia kekseliäästä teostaan.

Neuvokkaat 9-vuotiaat Lenni Nevasmaa ja Valtteri Terho auttoivat bussikuskia hädässä. Helsingin Seudun Liikenteen linja-auto oli jäänyt jumiin ahtaaseen risteykseen sunnuntai-iltana Keravalla. Pojat keksivät kantaa ämpärillisen hiekkaa avuksi.

Poikien mukaan he olivat leikkimässä lumikinoksilla lähistöllä. He huomasivat, että bussi oli jäänyt pohjastaan kiinni lumen takia ja se sutitti risteyksessä.

Paikalla oli paljon aikuisia auttamassa, jotka lapioivat lunta pois ja yrittivät työntää bussia liikkeelle. Pojat huomasivat, että jotkut kantoivat hiekkaa käsissään renkaiden alle.

Kekseliäästi he olivat päättäneet mennä hakemaan ämpärin Valtterin kotoa, jonka he täyttivät taloyhtiön hiekoitussoralla. Ämpäri oli raskas, joten kaverukset kantoivat sen yhteistuumin bussin luo.

– Meidän teki mieli mennä auttamaan sitä bussikuskia. Tuotiin ämpärillä sitä hiekkaa, Lenni kertoo.

Kavereita päiväkodista asti

Pojat ovat olleet kavereita pienestä asti ja näkevät toisiaan lähes päivittäin, vaikka käyvät eri koulua.

Lennin äiti Heidi Nevasmaa on ylpeä pojista.

– Kyllä minä olen ylpeä, en olisi uskonut että pojilla leikkaa noin hyvin. Erittäin fiksua toimintaa siihen nähden mitä nämä pojat muuten yleensä koheltavat, hän nauraa.

– Silloin kun saa positiivista palautetta niin siitä pitää ottaa kaikki ilo irti.

Tapauksesta oli tehty päivitys Facebookin We <3 Kerava -ryhmään. Päivityksen nähtyään Nevasmaa oli aavistellut, että tästä tulee vielä isompikin juttu.

– Maailma on paljon parempi paikka, kun nostetaan tällaista hyvää esille, Nevasmaa miettii.

Kekseliäs vauhtikaksikko

Myös Valtterin äiti Johanna Tervo on ylpeä ja yllättynyt poikien saamasta huomiosta.

– Tuli hyvä mieli ja olemme ylpeitä. Kiva, että lastenkin hienoja saavutuksia tuodaan esille, Tervo miettii.

– Kyseessä on vähän vauhdikkaampi kaksikko, joten on tosi kiva, että näin hyvästä jutusta saa huomiota. Tämä ruokkii poikia myös siihen, että kannattaa jatkossakin auttaa ihmisiä

Tervon mukaan bussi oli ollut jumissa risteyksessä ainakin puoli tuntia. He olivat seuranneet tapahtumia ikkunasta, kun Valtteri oli tullut kertomaan tapauksesta. Linja-autoa oli yritetty irrottaa monin keinoin. Bussi nytkähti viimein liikkeelle, kun pojat saivat kannettua ämpärillisen hiekoitussoraa paikalle ja sitä levitettiin runsaasti renkaiden alle.

– En tiedä oliko poikien teko oikeasti ratkaiseva, mutta ainakin silloin bussi lähti irti. Oli vähän onneakin matkassa, Tervo nauraa.

Pojat ovat saaneet paljon kiitosta ja kehuja sukulaisilta ja naapureilta. Toimittajille puhuminen on kuulemma jännittänyt.

– Pojat olivat erityisen iloisia siitä, kun bussikuski erikseen pysähtyi kiittämään heitä, Tervo kertoo.

Kysyttäessä pojilta, ovatko he kekseliäitä ja onko heillä paljon hyvin ideoita, molemmat vastaavat tomerasti:

– Joo!

Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja