Auttaako pilates laihtumaan? Asiantuntijat suosittelevat lajia tukemaan kokonaisvaltaista hyvinvointia: "Tulisi olla osa jokaisen rutiineja"

Kesätreeni: Avauksia ja kiertoja 4:48
Kehoa herättelevä liikkuvuustreeni kahvakuulilla.

Pilates on etenkin naisten suosiossa oleva trendilaji, joka näyttää helpolta, mutta tuntuu tehokkaalta. Onko se oikeasti sitä?

Jooga ja pilates ovat yhä suosittuja lajeja salitreenin ja monien toiminnallisempien liikuntamuotojen rinnalla. Terveydestä kirjoittava Jessica Migala pohtii Women's Health -sivuston verkkoartikkelissaan, auttaako pilates polttamaan rasvaa ja onko se oikeasti tehokasta.

Kokonaisvaltaista hyötyä

Pilates ei ole yhtä raskasta tai kaloreita kuluttavaa kuin esimerkiksi HIIT-treeni, mutta selkeitä hyötyjä lajilla on. Se parantaa liikkuvuutta joogan tavoin ja auttaa hengittämään syvemmin.

– Pilateksen tulisi olla osa jokaisen itsestä huolehtimiseen liittyviä rutiineja, koska meidän kaikkien pitäisi lisätä rangan liikkuvuutta ja hengittää paremmin, sanoo pilatesvalmentaja Jasquelin Brennan.

Tehokasta coretreeniä

Pilates näyttää helpolta ja melko rauhalliselta lajilta, mutta on oikeasti fyysisempää kuin miltä se näyttää. Esimerkiksi staattiset vatsalihasliikkeet haastavat keskivartalon lihaksia. Voiko pilateksella saada litteämmän vatsan?

– Jokainen, joka käy pilatestunnilla, huomaa, miten raskasta se on keskivartalolle. Todennäköisesti saat vahvemman ja litteämmän keskivartalon, sanoo toinen pilatesvalmentaja Gabbi Berkow.

Voiko pilateksen avulla siis laihtua?

Laihtumiseen vaikuttavat monet asiat, kuten uni, ruokavalio ja liikunta, joten yksinään pilates ei sitä todennäköisesti vielä tee.

– Pilates tuo kuitenkin kokonaisvaltaista hyvinvointia mielelle ja keholle. Siksi se voi saada sinut huolehtimaan kehostasi kokonaisvaltaisesti paremmin, Berkow summaa.

Lue myös:

    Uusimmat