Autovalmistaja antoi potkut 808 saikkupäivän jälkeen – sitten mentiin oikeuteen

Skodan autotehdas Tsekin Kvasinyssa on yksi maailman nykyaikaisimmista 3:33
Skodan autotehdas Tsekin Kvasinyssa on yksi maailman nykyaikaisimmista

Oikeus piti brittimiehen potkuja laittomina.

Brittiläisen Jaguar Land Roverin tehtaalla Castle Bromwichissä yli 20 vuotta työskennellyt Vic Rumbold sai potkut joulukuussa 2018.

Irtisanomisen syyksi kerrottiin toistuvat sairauspoissaolot, joita oli kertynyt vuosien varrella yhteensä 808 päivää, joista noin puolet oli tullut vuoden 2014 jälkeen.

Rumbold on kärsinyt pitkään lukuisista terveyshuolista. Esimerkiksi alkuvuodesta 2018 mies oli pitkään sivussa lonkkavaivojen vuoksi. Kivut olivat niin pahat, että hän joutui olemaan pois töistä maaliskuusta elokuuhun. Hän palasi hetkeksi töihin, mutta pian sen jälkeen tehty lonkkaleikkaus toi mukanaan 12 viikon sairausloman.

Osa poissaoloista selittyi myös työtapaturmilla, ja Mirrorin mukaan Rumbold oli joutunut sairauslomalle myös kokemansa pahoinpitelyn jälkeen.

Rumboldille tarjottiin kevyempää istumatyötä, jota hän kuitenkin sai tehdä luvatun kuukauden sijasta vain viikon, kunnes hänet siirrettiin takaisin vanhaan työhönsä.

– Odotan heidän huomioivan tarpeeni ja pistävän minut työhön, jota pystyn tekemään, Rumbold kertoi.

Rumbold sai nopeasti taas uuden työtehtävän, joka sisälsi paljon kävelyä, mutta häntä oli kielletty käyttämästä kävelykeppiään, jotta hän ei vahingossa aiheuttaisi sillä vahinkoa. Jo ensimmäinen työpäivä päättyi suunnattomissa tuskissa.

Potkut tuli, oikeuteen mentiin

Jaguar Land Rover päätyi lopulta irtisanomaan Rumboldin, joka haastoi autovalmistajan oikeuteen laittomista potkuista.

Oikeus taipui lopulta Rumboldin kannalle, sillä huolimatta hänen kalliiksi käyneistä sairauspoissaoloistaan, ei työnantaja ollut hoitanut omaa osuuttaan asianmukaisesti.

Rumboldille olisi pitänyt tarjota mahdollisuus tehdä aiemmin määrättyä istumatyötä koko luvattu kuukausi toteutuneen viikon sijaan, ja vasta tämän jälkeen tehdä arvio hänen jatkamismahdollisuuksistaan lääkärin lausunnot huomioiden.

Miehelle maksettavista korvauksista päätetään lehtitietojen mukaan ensi vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat