Mainos

Autot liukastelivat Etelä-Suomen teillä

Huono sää on hankaloittanut liikennettä. Vakavin onnettomuus sattui Helsingissä.

Lumi- ja räntäsateen liukastuttamilla Etelä-Suomen teillä sattui tänään iltapäivällä useita ulosajoja ja peltikolareita. Erittäin huonossa ajokelissä tapahtui ulosajoja ja tieltä suistumisia niin Lahden, Turun kuin Porvoonkin väylillä. Iltapäivän aikana tapahtui myös kaksi rekan ja henkilöauton yhteenajoa, joista niissäkin selvittiin ilman vakavia henkilövahinkoja.

Tiehallinto varoitti iltapäivällä Uudellamaalla ja Itä-Uudellamaalla erittäin huonosta ajokelistä, jota jatkui neljä tuntia. Ajokeli on ollut erittäin huono myös Länsi-Suomessa, jossa Tiehallinto antoi kelivaroituksen lumi- ja räntäsateen sekä tuulen vuoksi Pohjois-Satakuntaan, Etelä- ja Keski-Pohjanmaalle sekä Pohjanmaalle.

Liukkaan kelin turmista vakavin tapahtui Helsingin Vuosaaressa, kun henkilöauto ajoi liukkaalla tiellä päin valotolppaa myöhään iltapäivällä. Onnettomuudessa kuoli yksi ja kolme muuta autossa ollutta ihmistä loukkaantui. Liikenne Vuosaareen katkaistiin runsaaksi tunniksi.

Henkilöauton kuljettaja loukkaantui lievästi törmättyään puoliperävaunulliseen rekkaan Kehä III:lla Vantaalla sunnuntaina iltapäivällä. Onnettomuus tapahtui valo-ohjatussa risteyksessä Pakkalan ja Tuupakan liittymien välillä hieman ennen kello 15. Rekka ajoi Nuolitieltä kehälle ja henkilöauto Kehätietä länteen. Kummankin kuljettaja kertoi poliisille ajaneensa "vihreillä valoilla". Kolari haittasi kehätien liikennettä länteen noin kymmenen minuuttia.

Rusutjärven tuntumassa Hyvinkäällä puolestaan henkilöauto ja rekka ajoivat nokkakolarin tiellä 45. Poliisin kenttäjohtajan mukaan yhteenajosta selvittiin kuin ihmeen kautta ilman loukkaantumisia. Henkilöauto sen sijaan kärsi reippaat vauriot.

Lahti-Tampere-tiellä Kärkölän risteyksessä ajoi kaksi henkilöautoa illalla nokkakolarin. Toisen kuljettaja irrotettiin puristuksista ja kuljetettiin sairaalaan. Tie onnettomuuspaikalla oli osin poikki vajaat kaksi tuntia.

Myös Länsi- ja Keski-Suomessa liukasteltiin

Keli on ollut erittäin huono myös Länsi- ja Keski-Suomessa, mutta vakavilta onnettomuuksilta on säästytty. Varsinais-Suomen hätäkeskuksen tietoon tuli päivällä kymmenkunta tieltä suistumista. Kukaan ei loukkaantunut pahoin, mutta yksi henkilö kävi tarkastuttamassa vammansa terveyskeskuksessa.

Keski-Suomessa rekkoja jäi mäkeen. Hätäkeskuksen tietoon tuli puolenkymmentä tieltä suistumista tai kolaria. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Tampereella puolestaan poliisi kirjasi alkuiltaan mennessä viisi pikkukolaria, joissa loukkaantui lievästi yksi ihminen. Tampereella satoi lunta iltapäivällä lähes kymmenen senttiä. Siihen nähden poliisi piti tilannetta hyvänä.

Satakunnassa tapahtui päivällä vain pari tieltä suistumista. Kukaan ei niissä loukkaantunut. Pohjanmaallakaan ei kirjattu iltaan mennessä pahoja tieltä suistumisia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.