Mainos

Autot ja kodintekniikka myyvät hyvin

Kodintekniikka ja luontaistuotteet vetävät suomalaisia kauppoihin. Myös autojen vähittäiskauppa käy hyvin.

Kodintekniikan ja luontaistuotteiden myynti kasvaa selvästi. Autoveron alennus taas on siivittänyt autokauppaa. Myös rauta- ja sisustustarvikkeiden myynti on hyvässä nousussa. Vähittäiskaupan myynti kasvoi ilman autokauppa 1,8 prosenttia vuoden alusta elokuun loppuun, autojen vähittäiskaupan kasvu tänä aikana oli 15 prosenttia.

Kaupan keskusliiton mukaan kauppojen myynti sujui kesällä ennusteiden mukaisesti. Päivittäistavaroita myytiin hieman aiempaa enemmän, mutta hintojen laskun takia myynnin arvo laski hivenen. Liiton toimitusjohtajan Guy Wireksen mukaan digitaalisten tuotteiden läpimurto on nyt tosiasia.

- Laajakuvatelevisiot ja digi-boxit ovat tänä vuonna menneet hyvin kaupaksi. Muutenkin erikoistavarakauppa elää huimahkon kasvun kautta, Wires kertoo.

Kodintekniikan ja luontaistuotealan jälkeen tulee optinen ala ja kirjakaupat. Sen sijaan esimerkiksi muotikauppa- ja huonekalukauppa ovat vain lievässä kasvussa.

Kauppa on tänä vuonna työllistänyt keskimäärin 287 000 henkilöä kuukaudessa. Se on lähes 6000 enemmän kuin vuosi sitten. Lisätyöpaikat ovat tulleet auto- ja tukkukauppaan.

Tukkukaupan myynnin kasvu oli kulutustavarakaupassa elokuun lopulla 2,5 prosentin kasvussa vuoden alusta mitattuna. Tekninen kauppa sen sijaan otti takapakkia 1,6 prosenttia. Autokauppa kasvoi 19 prosenttia.

Kauppa ennustaa tukkukaupan kasvavan ensi vuonna 2 prosenttia ilman autokauppaa. Vähittäismyynnin kasvu ilman autoja on 1,5 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.